torsdag 4 september 2014

Stadspark!

Så har det snart kilat iväg en vecka igen. Farbror röd, blå, ljusblå, tant rödare och lede Fi samt miljömupparna och andra politiska personer jobbar frenetiskt i sina vallokaler. Året grej här i min kommun är tydligen husvagn. I och för sig gemytligt så här i höstvärmen. I fall dom fixar förtält med tillbehör så ska jag nog göra ett besök där i helgen. Gjorde ett snabbt besök hos farbror Röd och hans gelikar idag. Blev väl mottagen. Inte ont sagt om det. Vem är otrevlig när det gäller att fiska röster. Som tur är har jag redan lagt min röst. Bara för att gardera mig från att ändra uppfattning. I rätt ögonblick kan man ju bli övertalad, mutad och i och med det korrumperad. Något som jag inte alls känner för.

Tog mig vidare till stadsparken. Inte alls så gemytlig som jag minns den. Borta var stenmuren, träden, folket och de sittsköna parkbänkarna. Efter fem minuter på en av de nuvarande sittplatserna så var man förmodligen fisknätsmönstrad i akterdelen. Inte undra på att ingen sitter där. Stålgaller. I och för sig hållbart men ack så oskönt. Inte ett endaste litet buskage att gömma sig i för att dricka en medhavd dryck om man nu skulle vilja det. Så kära politiker! Nya sittsköna träbänkar till stadsparken och en berså till grabbarnas bänk. Sedan lite mer träd och växter så som det var på 70 – 80 talet. Sen finns det ju en befintlig pool i fall man vill bada centralt och inte vågar sig på Kyrksjöns vatten!

Det lovas ju hejvilt överallt. Gamle proggräven Mikael Wiehe har lovat sedan andra hälften av 1900 talet och än har jag inte sett till något. Visst han har spelat och skänkt pengar till Nicaragua tillsammans med Björn Afzelius. Hjälp folket på plats liksom. Hmm! Detta låter bekant på något vis! Är hen, nä det kan inte vara möjligt. Så lång tid före detta bruna parti! Tveksam! Måste vara slumpen.
Nu är jag lite skeptiskt till denna Wiehe sedan han var med i Så mycket bättre och erkände att han var lat och inte tyckte om kroppsarbete. Denna rödgardist!  Erkänner att jag har den största respekt för honom som låtskrivare. Men utöver detta så vet jag att han är en riktigt snål vrångskitis. heller Skeetjävel som en av mina gamla vänner skulle sagt.

Han Frigolit, miljömuppen är nog en av Sveriges farligaste människor. Håll honom kort. Den mannen kommer att ställa till det ordentligt. Så nu har jag städat undan SD, MP och Lede Fi. Placerat dom på avskrädes högen. Lilla V är också på väg dit. Riktigt varför har jag inte förstått. Sympatiserade med dom under de vilda åren på 70 – 80 talet. Kan det möjligen vara så att när fan blir gammal blir han religiös. Får kolla med Mikael Wiehe.

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...