fredag 29 augusti 2014

GODA IDIOTER

Här på Castillot pågår höstarbetet. Nu ska det anläggas rabatter och flyttas blommor. Vi inbillar oss att det skall spraka av färger och dofter här ute nästa sommar. En färgsprakande kulle på baksidan av huset och en rosenrabatt framför altanen. Nu erkänner jag redan nu att odla rosor har jag banne mig inte provat förut. Kan möjligen vara så att gubben börjar bli gammal. Ser mig själv med vattenspruta gagga omkring och prata med rosor. Viss kunskap måste ju också införskaffas. Googlade på “odla”! Verkar som en viss illegal olaglig växt har tagit patent på ordet odla. Hoppar nog över den sorten och efter mångt och mycket hittade jag tips om lättodlade och tåliga så kallade nybörjar rosor. Så nu är det bara att börja inhandla alternativt besöka ros odlare för att få lämpliga skott/plant. Sedan lägga upp en liten depå med koskit för att gödsla med till våren. Måste inflika att detta inte är någon politiskt satir typ rosornas krig utan seriöst trädgårds arbete.

Apropå politik. Under andra världskriget så använde sig nazisterna av så kallade “Goda Idioter” Idag verkar det som om vissa anammar det igen. Det hela gick ut på att ville man ha ut ett budskap så spred man det genom att använda sig av just “Goda Idioter” Idag kan man nog påstå att de sociala medierna fyller den funktionen med råge. Senast idag läste jag om någon som skrivit rasistiskt i ett bya blad. Genast så hackar man och spridningen blir genast lite större än bara en by. Lika har det varit när man vänder partier ryggen. Enklast för att tysta ner detta är att låta bli att bry sig. Utan publicitet så blir det ju liksom ingenting av det hela. Ganska enkelt! Heller hur!

Själv så gjorde jag min medborgliga plikt igår och förtids röstade. Riktigt bra påfund det. Kan man sedan utveckla det till att man röstar över nätet så blir det säkert ännu mer valdeltagande. Kanske det blir så om ett par val. Man kan ju alltid hoppas. Det var god uppslutning i vallokalen. Den man förtids röstade i. Utanför så fanns det inga politiska representanter som försökte pracka på oss en massa löften. Jag vidhåller fortfarande att det är pengarna som styr. Mycket pengar lätt att styra. Lite pengar så blir det svårare. Så har det alltid varit. Herr Stäng och Herr Erlander hade alltid någon miljard extra att ta till en gång i tiden. Det har herrarna Persson, Reinfeldt, Borg och Löwén inte tillgång till. Landet Sverige är inte var det var. Efter andra världskriget så stod ju liksom allting orört och det var bara att starta produktionen och landet blomstrade som det aldrig kommer att göra något mer.

Idag sitter vi på tickande telemarketing företag. Såna som supportrar olika hård och mjukvaror i datorsektorn. I och med att datorerna allt mer kommer i skymundan för smarta telefoner och surfplattor så krävs mindre och mindre support. Fast alla som jobbar där kan ju kanske börja tillverka appar. Pratade med  en gammal vän om just detta och hur mycket onödig kunskap man stoppat i sig. Vem minns DOS, ASP, med mera. TCP/IP4 skulle ersättas med TCP/IP6 vilket jag inte sett skymten av ännu. ASP skulle bli framtidens webb programmering. Där tog det plattformsfria PhP genast överhanden. Satt för någon vecka sedan och slänga pärmar med just ASP teknik och fantastiska programmeringar som man gjort. Helt i onödan. Så till Er som är så kallade “Goda Idioter” sluta lägg energi på att hjälpa till att sprida budskap som Ni inte stöder.

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...