söndag 17 augusti 2014

Söndag och semesterslut!

Så flämtar den. Sista semesterdagen! Det är faktiskt så även om det är en söndag. Serviceyrken är lite eljest om man uttrycker sig norrländskt. Så det är nu man skall ställa sig upp och hylla de kommande oxveckorna. Dom som ligger framför en som ett pärlband av grå vardag. Fast optimisten i mig säger: Bara ett år kvar till nästa intjänade ledighet. Pessimisten säger: Om ett år så är det dags igen. Ingen större skillnad liksom. Man får ta det som det kommer. Inget mer med det.

Nästa månad blir ju spännande. Då får vi se och veta hur svenska folket tänker. På riksplan kan ju i princip vad som helst inträffa och det lär det göra också. Om vi haft en minoritetsregering nu så lär vi nog få fortsätta med det. Tyvärr. På landstingsnivå så ser jag inget i min spå kula. Mer än att hela landstingsidéen bara kostar pengar. Samordning i all ära men? På kommunnivå. Ja då min egen kommun så tror jag faktiskt att det blir regimskifte. Detta påstående efter att ha lyssnat runt bland folk jag träffat. Inget konstigt egentligen. Snarare ganska logiskt. Det finns ju inga jobb här för befolkningen så varför rösta på något som kallar sig arbetarparti. Har liksom inte reflekterat så mycket över det. Men när man får det påståendet från olika människor så börjar man ju fundera. Sedan är det så klart ett viss missnöje som kommer att spegla sig och förmodligen göra så att ett visst parti får ett eller två mandat till. På ont heller gott. Upp till betraktaren att avgöra.

Själv är man mer heller mindre nöjd med vilken regering som kommer att styra. Man har liksom inget val. Det kommer den närmsta tiden att debatteras, spekuleras och alla statiska institut kommer att slänga ut den ena efter den andra mätning. Men inget är som sagt var klart förrän alla röstsedlar är räknade. En sak är säker vår nästa stadsminister heter Reinfeldt heller Lövén. Vem som är vinnare återstår att se. Vet inte vad olika spelsajter har för odds. Förmodligen inga höga i alla fall. Valets stora vinnare kommer nog att heta Åkesson. Inget att göra något åt det heller. Bara att titta på historien så kanske man kan  förstå varför.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...