fredag 15 augusti 2014

Upplopp

Tog en sådan där dag som man tar alldeles för sällan igår. Började med att lägga plåt på taket till det blivande varmförrådet. Det som egentligen redan borde vara klart. Tidsoptimisten i mig hade fel igen. Men faktorer som ork, värme och vilja heller man kanske kan kalla det mänsklig faktor. Inte samma fart som förra sommarn i alla fall. Men har en liten inbyggd plan som lyder jag hinner i alla fall. Såg mörkt ut med fasad på carporten också men nu så är det klart. Tidiga mornar och sena kvälla med siesta mitt på dagen. Sydeuropeiskt leverne!  Bra uppfinning när värmeböljan är över oss.

Så igår hamnade man i TV soffan. Film på film. Började storslaget med Uppvaknandet med Robin Williams och Robert Di Nero. Den sistnämnde gör en rollprestation utan dess like. En film som inte lämnar en oberörd. Så det krävdes lite lättsmält efter den. Lite aktion och animerat. Bara för att liksom landa ordentligt. Får se vad man hittar på till i kväll. Semestern är liksom på upphällningen och kommer inte att klaga på denna period alls. Ser faktiskt fram emot att surra med resenärer. Få en och annan input och så blir det naturligtvis en massa roliga historier av alla upplevelser.

Sakta men säkert har även den kreativa musikskaparådran vaknat till liv. Några embryon till texter har kommit till. Dom har även passerat mitt självkritiska veto. Bara en sån sak. Den klubb som Mats Ronander, Stig Vig med flera en gång i tiden skapade kanske man skall anamma igen. Det gick liksom ut på att skriva en text som man inte förstod själv. Det är nog fruktansvärt svårt. Tveksam om det ens går. Fast det finns ju vissa yrkesgrupper som lyckas med att säga saker dom inte själva förstår. Ingen nämnd ingen glömd.

Här på Castillot så sker under dagen någon sorts hösttillfixning av gårdsområde. Blir liksom lite junk liggande både här och där när man bygger. Stordelen av spillet går ju att återanvända till grillning och mindre blomsterlådor. Lite Ernst över det hela. Tyvärr så går jag inte barfota längre eftersom vissa grannar tror att man är berusad när man ojar och försöker hitta mjuka ställen att sätta ner sina fötter på. Det ser man aldrig Ernst göra. Förmodligen så klipper dom bort såna detaljer innan sändning. Möjligen så har han fotsulor som en Graningekänga. Vad vet man?

Har så här i valtider kollat upp alla partiers program. Man undrar om dom har samma spökskrivare. I princip samma mål med en och annan avvikelse. Hur kan man t.ex vilja bygga tak över fotbollsplanen på Älvvallen? Anlägga en betong och skateboardpark? Handelsområde? Vart finns pengarna till det?? Omsorgsförvaltningen har ett underskott som ingen förmodligen vet hur det uppkommit. X antal miljoner som inte ens var budgeterade. Nu har jag mina teorier om vad som har hänt. Dom tänker jag dryfta med en politiker inom modern framtid. Man skulle gärna vilja veta vart varje krona tagit vägen.

Roade mig att räkna hur många röster det krävs för ett mandat i denna kommun. Kom fram till runt 300 st. Det innebär att det stora röda partiet vid förra valet hade strax över 4000 röster. Inte mycket. Sedan kommer rubrikerna att man träter mycket i politikens boning här. Konstigt när alla tydligen har i princip samma vallöften. Möjligen är det spökskrivarens fel! I en sådan här liten kommun skulle det faktiskt vara personval. Inte partipolitiskt bundet. En stark Troja som styrde med järnhand och slog näven i bordet när det behövs. Det är förstås en utopi som aldrig kommer att bli verklighet. I vilket fall som helst ser jag fram emot att ta ett snack med berörda politiker.

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...