onsdag 13 augusti 2014

Tre dagar kvar

Lite vila så här i sista semesterveckan. Kommer inte att klaga på vädret alls. Inte ofta man kan bada i älven utan att tycka det är kallt i vattnet. Det har hänt några gånger under dessa veckor. Det som varit ett problem är att det inte gått att fixa och dona här ute som jag vill. Det har värmen satt stopp för. Men nu denna sista vecka så är temperaturen helt OK för sådana sysselsättningar. Så vår carport har fått sin fasad i faluröd träpanel. Jag har ungefär samma filosofi som Henry Ford! I mitt fall vilken färg som helst bara det är faluröd. Basta! Har att göra med att det förmodligen är världens mest lättskötta färg. Både vi ny målning och  om målning. Kräver inte någon stor kunskap heller. En schysst pensel och en piassavakvast. Det är liksom hela kittet.

Mailade en bunt frågor till några av kommunens politiker. Nu har svaren börjat ramla in. Ungefär samma ton oavsett politisk färg. Nu finns det ju en uppsjö till av frågor. Bara den hur vår kommunen skall lösa sitt budgetunderskott. Har stött och blött den frågan men hittar ingen patentlösning. Att dra ner på arbetskraft inom vård/omsorg ser jag som helt omöjligt. Att plocka bort några tjänstemän är en möjlighet. Men rent hypotetiskt så om man tar bort tre. Så sparar man runt en miljon. Fortfarande fattas en massa miljoner inom just omsorgen. Skall man hålla den i hyfsad trim så äts denna miljon snart upp. Någon sorts moment 22.

Lika bra att sluta fundera i politiska termer och siffror. Blir inget bättre för att jag sitter här och filosoferar på intjänad semestertid. Bara att gå ut för att fatta skruvdragaren och skruva plåt. Misstänker att mina triggerfingrar får sig en smäll igen. Som tur är så har jag stödskenor liggande sen i fjol. Lederna är inte som för en massa år sen. Inte alls. Då gjorde ju ingenting ont. Möjligen så fanns det ett och annat motstånd till visst kroppsarbete. Det gör det inte idag. Idag så är det överlevaren som tagit över min kropp. Han som ser till att det finns ved och den bekvämlighet man tycker man ska ha. Så här på Castillot så fungerar den demokratiska diktaturen om jag får säga det själv. Inbillar mig fortfarande att MBL betyder mest Bestämmer Lasse här hemma. Tyvärr stämmer det inte riktigt!!!

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...