torsdag 7 augusti 2014

Kukmätartävling och val!

Just nu här i vår omgivning pågår en kukmätartävling. Just själva ordet tycker inte min dator om utan markerar det med en understrykning i rött. Men det skiter jag i. För nu är det precis som i småskolan. Vem har störst? För den som vet är inte själva ordet något att  ta för givet. Nä! Det är mer en mätning i muskelkraft och verbalt kunnande. Ni vet sånt som händer redan i sandlådan och sedan pågår livet ut. Kommer och går i omgångar. Just nu känner jag mig som en hemvärnsman under andra världskriget. Jag vaktar det område som tillhör oss i första hand. I andra hand kommer hela byn. Vi är förmodligen ganska eniga om hur sånt här skall skötas. Så vi stänger av vägar. Liksom täpper till alla möjliga små gaddar och områden där inkräktare inte skall vara. Sedan får hundarna gå lösa inom tomtgränsen. Det är dom dresserade till. Bäva månne alla som har ont i sinnet.

Fordonstrafik förbjuden Tyvärr verkar många missat betydelsen av detta vägmärke. Alternativt är man helt färgblind och ser en grå gråare rund skylt. Heller också skiter man högaktningsfullt i det och bara kör. Vad vet jag. Där vi bor och valt att leva det skyddar jag.  Även min granne anduppfödaren är flyg förbannad på dessa inkräktare som stör hans fåglar genom att trots just skyltar köra in och promenera nere vid hans utfodring. Nu är den nerfarten eliminerad och bom är på plats. Men är det så svårt att kolla på skyltar och ta reda på vad dom betyder. I dagens informationssamhälle så bör det vara en bagatell. Vägmärket då! JO! Det betyder FORDONSTRAFIK FÖRBJUDEN. Kan även vara så att det finns en tilläggsskylt med mer info. Typ GÄLLER EJ BEHÖRIG TRAFIK heller PRIVAT VÄG. Sen är det ju upp till betraktaren att tolka informationen på rätt sätt. Vi har noterat att inte alla gör det. Fått förklaringar som –Har inte sett någon skylt! -Skylt vart då någonstans? -Trodde vi skulle komma någonstans! Förklaringar som man inte direkt anser som trovärdiga!

Det är nu styvt fem veckor kvar till val. På riksnivå bombas vi av information och pjosker från alla håll. Populärt i år är att kasta tårtor. Stumfilmen är tydligen på tillbaka gång. På landstings och kommun nivå händer det ingenting. Sitter alla där och tror att gamla meriter ska räcka. Självsäkra och uppblåsta. Om jag tittar in i min spå kula så verkar den kommun som jag bor i med redan för många partier inblandade bli ännu stökigare. Så nu ställer jag frågan till SAMTLIGA inblandade partier.
Hur blir det? Framtida strategi?
Hur skapar Ni nya jobb?
Hur blir det med timmerterminal?
När blir gång och cykelvägen Ljusdal – Järvsö verklighet?
Hur tänker Ni göra skolan bättre?
Varför låter Ni inte Fortum bygga om det redan befintliga kraftverket i Edeforsen?
Detta var några frågor som man gärna vill ha svar på inte valdagen

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...