tisdag 5 augusti 2014

Haveri

Dator/internetkrångel! Jag hatar det. Finns med all säkerhet dom som har betydligt större problem än vad jag har med det. Men jag hatar det. Tar en massa tid helt enkelt. Går som oftast bort en dag innan man är klar med hela harangen. Sen skall det stötas och blötas med ISP,n innan allt är ingång. Tacknämligt är att man jobbat med datorer under några år. Nördat ner sig i tcp/ip, untended installation, och en massa intresseklubben noterar protokoll! Nu är som tur är inte kunskap någon tung börda att bära. Man  sparar dessutom många sköna kronor på att ha just denna kunskap. Noteras bör att nu funkar nätet i Castillot igen. Fantastiskt.

Just det här med intresseklubbar. Hur många såna finns det? Igår noterade vi bärplockare utan gränser. Idag är det brand utan gränser. Är det någon som har klart för sig hur stort område det är som brinner. 1 hektar = 100 ar = 10 000 m², kan det vara en kvadrat-mil?
Det är ca 10 000 hektar som brinner, kan det vara 10 000 kvadratmil om man vill försöka förstå? Sedan har vi något som enligt min egen åsikt börjar få ett löjes skimmer över sig. Alla dessa Pridefestivaler. Varenda småstad/ort ska ju ha en egen. Alla tycker det är så fantastiskt. I detta supervalår så kan ju knappast någon politiker avstå. Här kan man verkligen få poäng och kanske i förlängningen ett extra mandat. Sedan har vi tårtkastarna. Ingen har väl undgått att se dessa reklamsnuttar med tårtor i huvudrollen. När Alliansen gjorde den så var det fånigt, löjligt och till och med infantilt. När sedan SSU gör samma sak fast tvärtom om Ni förstår hur jag menar. Ja då! Då är det precis så här det är. Tydligen har den röda delen av Sverige någon sorts mandat på att alltid vara de som har rätt. Med andra ord en större intresseklubb.
Per Albin kom tillbaka och få någon rätsida på dina adapters.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...