måndag 4 augusti 2014

Bärplockare!

Så är dom då här och överallt. Bärplockarna! Nu ska man inte dra alla över en kam. Dom flesta får jag hoppas är här i seriösa syften och vill tjäna pengar på just bärplockning. Sen finns som vanligt de icke seriösa. Dom som söker snabba pengar och plockar allt utom bär. Dom var hos grannen i morse och försökte plocka bär i hans släpvagn och förråd. Detta trots att dom var hemma. Dom reagerade inte när han sa åt dom. Men när han hämtade hunden då blev dom snabba att försvinna. Tyvärr så fortsatte dom in till mig som hunnit bli förvarnad och stod med kopplad hund och inväntade dom. Resultat av den manövern blev en snabb vändning och tillbaka samma väg man kom. Mig veterligt så växer det inga bär i förråd heller släpvagnar.

Det gäller att vara observant. Redan halvfyra i morse så var dom i början av byn och såg sig omkring. Från halvfyra till klockan nio så är det fem och en halv timme. Att ta sig genom en by på fyra kilometer tyder ju på att man kanske plockat lite bär också. Om inte annat så syns deras framfart i form av nedskräpning. Även en polisiär insats lär ha skett under förmiddagen. Inte konstigt då man är in på gårdar och tittar. Bär växer i skogen. Nu vet dom förmodligen om att här är dom observerade. Från det dom har passerat första kåken till sista. Undrar om det inte är dags att omstrukturera vår berömda allemansrätt. Vad säger Ni politiker om den tanken. Vore kul att få ett eller fler svar från Er!

Här på Castillot så njuts det av semester. Man spikar, sågar och målar allt efter det som vädret tillåter. Igår tog jag en kväll i TV soffan. Har man ett abonnemang så måste det ju utnyttjas så mycket som möjligt. Blev lite zappning och ett par filmer som inte gav något bestående. Mest några timmars tomglo på en skärm. Avkopplande och en lite längre vila så här i semestertider. Kommer att fortsätta under kvällen med lite fixar aktivitet. Sedan läsa alla inlägg som ramlat in från kommunens politiker. Det är ju valår så  nu får vi se hur alert Ni är i sommarvärmen.

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...