lördag 2 augusti 2014

Meditation

Det är någonting alldeles fördärvligt att kroppen inte kan vänja sig med att man snickrar. Tycker att man håller igång på alla möjliga sätt så att kroppen ska vara hyfsat smidig. OK! Det märks inte när man håller på utan kommer smygande så där sakta på morgontimmarna. Gärna då toppat med ett sendrag i vaden heller låret. Alla som haft det vet precis vad jag skriver om. En fruktansvärd krampkänsla följd av ett vrål. Sedan ett kast ur sängen och avrunda dansen med en piruett som i konståkningsvärlden skulle fått skyhöga betyg. Ändå har det blivit så mycket bättre sedan jag började käka mirakelkapslarna som får såna som Stig Strand att gå flera mil över fjälltoppar. Nu vet inte jag hur länga han käkat dessa mirakelkapslar. Han får säkert bra betalt och mig har dom inte ens tillfrågat om jag vill vara reklampelare.

Återupptäckte gammal vinyl igår. Dessutom på relativ hög volym. Det knastrade lite och var riktigt nostalgiskt. Tom Petty och The Who. Folkrock och förtids punk. Om det nu skall sättas etikett på musiken. Kollade även upp Spotify och visst där var den. Svante Karlssons nya singel 70%. En trevlig liten popdänga med förankringar i proggen om jag nu får tycka till. Hur som haver gör han god musik denne Karlsson.

Allt medans morgonkaffet börjar verka så betar hunden. Gräs har liksom en viss effekt på hundmagar. Så nu står han här och kväljer samt vomerar. Säkert någon sorts form av hälsokur. Något som vi människor har missat totalt. Inte för att jag tänker ge mig på att beta och idissla denna dag. Inte någon annan heller för den delen. Men snart dyker det väl upp någon guru och pratar sig varm om denna metod. Förmodligen någon med ett förflutet i något missbruk. Dom verkar ju byte ett missbruk mot ett annat fast mindre skadligt. Sedan blir dom fanatiskt inbitna i meditation, motion, friskvård och vegetariansk matlagning.  Allt görs för att vinna nya anhängare till sitt nya kall. Nu ska jag inte vara sarkastisk mot dom men summan av laster är tydligen konstant.

Själv ska jag till att missbruka skruvdragare, spikpistol, kapsåg och målarpensel. Allt på ett miljövänligt och giftfritt sätt. Låta tankarna flöda så där meditativt som men kan se gråhåriga skinntorra personer med korslagda ben göra. Nu är jag inte så vig och lat så att jag kan sitta med korslagda ben i timmar. De egenskaperna försvann nog någonstans i tonåren. Förespråkar nog rörligt och skapande meditation. Kan med fördel utövas med en morot i mungipan på bästa Clint Eastwood maner.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...