söndag 27 juli 2014

Ordflöde

Jag ska banne mig inte klaga. För några år sedan var jag så less på vinter och kyla så att jag ville flytta ekvatorn. Något som alla vet är omöjligt. Just då kändes det som en varm tanke. Just nu känns det som om jag kanske lyckades. Vi nordbor är liksom lite karga i vårt sinne. Det var säkert här som ordet lagom uppfanns. Sedan är väl lagom upp till betraktaren och vilket ämne som skall vara just lagom.

I förrgår var jag upp till Lo(o)s och spelade. Mitt i byn och på en lite scen med familjär stämning. Trodde ringrosten skulle sitta djupare. Men inte då. Lite ömmande finger toppar efter en stund.  Behövde inte ens startgas!! Trädgårdsspelning med kolbulle. Kolbulle! I värmen kändes det lite väl stabbigt. Liksom att man var en skogshuggare som gått lös på några hektar granskog. Nä! Varma dagar ska det vara långfil och färska jordgubbar. Liksom mer lagom i värmen.

Satt och knåpade med gitarren igår. Försökte hitta ord som kunde utvecklas till en text som passar till någon melodislinga. Trots tappra försök med Rosita bitter och Pilsner Urguell så blev det inte ens en inledningsrad. Idag får jag nog göra en DiLeva och gå ut i naturen för att hitta någon låt. Vem vet kanske det fungerar. Alternativet är att man kanske behöver inspiration. Några inputs som man inte räknat med. Kontentan just nu är att ord saknas. Hela flödet verkar sitta igen. Skam den som ger sig. Skall nog värpa ur mig något om så något krystat som man kan slänga i byrålådan. Men någonstans måste man ju börja.

Möjligen kan det vara som Dylan påstod. Att alla låtar är skrivna. Det finns inget nytt att göra. Tror det var en dålig ursäkt av den mannen. För sen har han släppt tre album med ny musik. Man skulle vara samma ordbajsare som Robban Broberg eller Povel Ramel. Vända och vrida. Stöta och blöta. Andra kan liksom med bara en par rader brodera ut en hel bild av vad som komma skall. Ta bara Ola Magnell. Länge sedan det kom något nytt från den mannen. Bråka med något skivbolag Ola. Få dom att släppa dina Dylantolkningar och den med 60 – 70 tals favoriter. Jag vet att dom finns. Det har du berättat för mig. Synd att Wiehe och Tillberg han före med Dylan och att Herr Lundell gjorda 60 – 70 tals favoriter. Undrar om inte Murphy jävlades där och då.

Vi får se var dagen har att bjuda på. Efter några koppar kaffe känns det helt OK. Ser alla projekt framför mig. Magnus Limpan Linds På konditori får bli dagens inspirations låt tillsammans med Vällingklockan av nyss nämnda Ola Magnell.

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...