onsdag 23 juli 2014

Spelande ledighet!

Så sitter man ute en stund slåss med bromsar och annat som tycker om att penetrera min kropp. Värme i all ära. Men det föds allt för mycket insekter som kämpar stenhårt för sin arts överlevnad. Själv avnjuter jag några koppar kaffe på den skuggiga altanen. Kanske just därför alla blodsugande kryp älskar mig. Solen börjar ta sig förbi den husknut som gör att det är hyfsat drägligt att sitta ute. Man slipper liksom den intensivt gassande solen rakt i fejan.

Två arbetsdagar kvar! Tre veckors ledighet väntar. Som den rastlösa personlighet som jag är så hoppas jag på lite svalare väder. Vill liksom få undan lite här hemma också. Sen ska det spelas. Jorå! Tänk att! Drabbar Los nu på fredag. Kan bli attans trevligt. Testade Kårböle i fjol. Familjärt. Inte så mycket folk men gemytligt.  Huvudsaken att det är fler i publiken än på scen! På tisdag ska jag ner till Hudiksvall och gästspela med gamle kumpanen Nisse Sundström på Manis. Kan bli lite hur som eljest då. Vi får väl se. Huvudsaken är att gitarrerna stämmer ihop och att vi spelar i samma tonarter. Så Ni som är heller bor i Hudiksvall höll öronen öppna.

Sedan väntar Moheds Camping och Fiskarfänget. Just Fiskarfänget har en given plats i mitt hjärta. Roger och Sigrids fiskbuffé och deras bemötande. Sånt som man som kringresande narr jublade över en gång i tiden. Nu är det om jag inte minns helt fel fem år sedan jag var där. Så ett och annat har nog hänt. Om inte annat har vi alla blivit äldre. Med andra ord så spelar man inte så bredbent längre utan mer stilla sittandes.

Nu har solen kämpat sig förbi den skuggande husväggen så det börjar brännas på min vänstra sida. Dags att gå in och avnjuta den tid som är kvar tills vägarna kallar.

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...