tisdag 22 juli 2014

Varmt!

Så avnjuter man en typisk sommarlunch . Långfil med frukt och flingor och en korvbit. Kall mat under varma dagar. Väderstationen säger 27 grader på skuggsidan av huset och endast 30 grader inomhus. Samtidigt så talar den om att det blir fortsatt soligt. Sen en massa mer information om luftfuktighet och annat för intresseklubben att notera. Såna problem hade man inte på kvicksilvertermometerns tid. Men lever man mitt i informationssamhället då ska det väl vara så. Läste för några år sedan att vi under ett år får i oss lika mycket information som man fick under en livstid på 1800 talet. Så vi måste nog vara ett väldigt väl informerat folk på gott och ont. Kanske detta är lösningen på gåtan utbrändhet. Att hjärnan inte hinner med all information som rusar förbi. TV kanaler, dagstidningar, radio, internet, telefonen, ljugarbänken och skvallertanterna.

Ljugarbänken och skvallertanterna är nog våra äldsta informationsflöden. På ljugarbänken skapades det otroliga historier och visioner. Skvallertanterna spred rykten lång innan saker och ting hänt. Det gör dom ännu idag, De flesta är tyvärr falska. Så här gäller det att kolla upp källan ordentligt innan man tar till sig informationen.

Värmen då! För lata, soldyrkande människor som älskar att bara ligga och gassa. Måste detta vara den ultimata semesterperioden. För mig och många andra som vill ha något gjort utomhus är det en plåga. Går inte att göra någonting. Måla. Nix! Färgen hinner ju torka innan den kommer på brädan. Hänga på en vägg och spika? Nä! Inte det heller. Solsting! Klippa gräsmatta? Samma sak där. För varmt. Ska man göra något så får det bli tidig morgon. Siesta mitt på dagen. Sen ett kvällspass. Då kan det funka. Vatten konsumtionen ligger på runt fyra liter om dan just nu. Med all säkerhet så behövs det också.

Under gårdagen hade jag det stora nöjet att köra en ny buss. Fräschs med schysst AC och god komfort. Resenärer liksom stannade upp och såg sig omkring samt undrade om det verkligen var sant. I värmen som rådde så kändes det nog ganska skönt att kliva in i en tempererad buss. Från de 30 plus utomhus till 20 i bussen. Klar skillnad. Samtidigt blev folk väldigt trevliga och pratsamma. Så sånt gör man gärna om ofta!!

Håller som bäst på att kraxa igång mig själv. Ska ju ut och spela igen. Hade tänkt mig det spontant några gånger per år. Men telefonen har ju i takt med värmen börjat ringa. Kul måste jag säga. Vad man drabbas av är ju frågan om vilka låtar som gäller. Håller min gamla repa heller ska man snabb repa in en massa nytt? Osökt kommer jag att tänka på när folk plötsligt började fråga efter Hum Hum från Humlegården och Working class hero.  Dum som man var så fråga jag om dom hittat morsan och farsans skivsamling? Fick något konstigt mumlande till svar och en skum blick. Nu var det inte Ragnar Borgedahl och John Lennons versioner dom hört utan Lars Winnerbäck och Green Day. Så allt har tydligen sin renässans! Så även musik!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...