tisdag 8 juli 2014

Version 14.07

Sommar! Plötsligt var den bara. Högtryck är alla metrologers favoritord just nu. Alla dom som tror att det är just denna yrkesgrupp som styr vädret måste ha missat något under skolgången. Runt midsommar läste jag i någon kvällstidning om att dom fick hotbrev på grund av det dåliga vädret. Man undrar ifall dom får brev med kärleksyttringar i nu när solen supportrar ihärdigt.  Är tveksam till detta. Mänskligheten tycker ju mer om att kasta glåpord och andra haranger på det dom tycker är fel.

I vilket fall som helst så beslöt jag mig i går för att njuta en sommarkväll på altanen.,Man hade ju vistats en hel dag i varma bussar utan AC. Så väl hemkommen blev det ett besök i duschen för att få en mer normal kroppstemperatur. På med sommarshorts och sprätta en kall dryck av malt typ. Ut på altanen och koppla hunden. Sedan tystnad. Plötsligt så kunde man höra sina egna tankar. Hunden verkade vara inne på samma idé. Så där låg han filosoferande i skuggan under en gran och jag i solen på altanen. Denna tystnad som tyvärr störs av ett förbiresande tåg då och då. Ingenting man kan göra något åt. Lagt spår ligger. Det liksom bara var jag, hunden och naturen. Ett symbios som är värt en förmögenhet. Allt eftersom den kylda drycken försvann ner i min dammiga strupe så tilltog stillheten. Förmodligen är det, det närmaste  meditation jag kan komma. Nu hoppar väl alla nirvanajägare jämfota av förtret. Alkoholhaltiga drycker har ju inget med meditation att göra. Men i min värld. Just där på altanen i går med hunden i samma sinnesstämning så var det helt okey!

Tankarna vandrade till de björnar som simmade omkring här nere i tjärnen. Även den kringströvande vargen skänktes en tanke. Funderade över vart dom kan ha tagit vägen. Hälsingeskogarna kändes plötsligt oändliga. Någonstans finns dom ju. Men vart. Min granne han med änderna har andra problem. Även dom av fyrbent karaktär.  Rävar! En av de som skådats har dessutom skabb. Vilket i praktiken innebär att alla har det. Så nu har bössor laddats och fällor gillrats. Så man väntar på att det första skottet skall eko över domänerna.

Efter denna kväll på altanen så känns det liksom som om man startat om sig själv. Hittat en knapp. En sån där CTRL-ALT-DEL funktion som startar om hela maskineriet. Uppdaterad till version 14.07 så lär det nog gå månaden ut. Han även med en mindre analys av göromål här på Castillot när mina tankar svävade som bäst. Så nu är det bara att njuta av sin fridag och ta itu med verkligheten.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...