söndag 6 juli 2014

Juli

Så har man då gjort en arbetsvecka igen. Liksom en liten fyraveckors mellanakt. Naturligtvis i fyra delar då. Det väder som rådde under min första tvåveckorsperiod slog snabbt om och lagen om all jävlighet fick ett ansikte. Anletsdragen i detta ansikte är vaxartat. Liksom varenda por i ens ansikte har öppnats och det fett som trängt ut på grund av värme och brist på AC i en del fordon som man manövrerar. Slutresultatet blir att man ser lite glansig ut och den deodorant som man använder jabbar intensivt. Inte speciellt kul alls.

Min granne som man vid det här laget kan kalla andlig kämpar intensivt. Nu är det en havsörn samt en bunt rävar som hotar hans skyddslingar. Dessutom lär en skabbräv även synts i grannskapet. Vi håller nämligen en järnkoll på omgivningen jag, den andlige och han som konverterat från storbonde till dräng. Inget skämt i det sistnämnda. Han menar att han med ålderns rätt kan lämna över till sina adapters. Skillnaden märks liksom inte. Han far runt med olika maskiner och sköter det kosmetiska samt sina domäner som vanligt. Anduppfödaren och hans bror har triggat jaktinstinkten och laddat bössorna. Nu trappar dom upp med räv fällor också.  Helt rätt. Dom blev lovliga jaktbyten i tisdags. Skabbrävar fasar alla vi för. Är nämligen hundägare allihop.

Så om man nu råkar höra ett hjärtskärande yl någon natt. Ja! Då har något gått i fällan. Apropå hjärtskärande. Alla dessa resenärer som vet precis hur, vart och när man ska stanna med bussen. När man sedan motbevisar dom. Ja! Då får man ett snäsande fnys och en dödande blick till svar. Inte utan att man ser fram mot de nya linjesträckningarna i Hudiksvall och Ljusdal. Då är väl allt helt åt helvete och vi kör förmodligen helt galet. Några tiotal promenad steg mer heller mindre lär inte skada.

Dessutom var det något som kallas för Pride i Hudiksvall igår. Som en löpeld så sprids denna trend genom landet. För en trend lär det väl vara. Annars är mänsklighetens existens hotat. Det klev på honhan, hanhon, hen, hin, samt en del som bar på instrument och var mer intresserade av spelmansstämman i Delsbo. Tycker att detta med homosexualitet har gått till överdrift. Folk får vara som dom vill i min värld men när det börjar gå över till fanatism då har man tagit ett steg för långt.

Avslutar med en liten fundering innan man ger sig iväg för att titta på nattens begivenheter i grannskapet. Alla vände partiet SD ryggen under deras valturné inför EU valet. Allt tycktes då vara helt OK. När sedan SD förtroende valda gör samma sak i EU parlamentet så är det helt uppåt väggarna. Sensmoralen bör väl vara att vem som helst kan vända någon ryggen i protest bara man har rätt politisk färg. Dubbelmoral så att det bör räknas upp i kvadrat!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...