torsdag 19 juni 2014

Mattläggning

En sak är då säker. Min kropp innehåller fler muskler än de som sitter i höger ben och fot samt armar som man håller en ratt med. Överraskningen kommer varje ledighet. Så till vintern får man nog söka upp någon instans som har gubbgympa. Liksom bara för att mjuka upp och tala om för dessa muskler som ligger i träda att nu jävlar har jag Er under uppsikt. Fenomenen som sådant träder i kraft när man dagen efter ett väl utfört värv skall kliva ur bingen. Redan när man lyfter på täcket för att ta sig upp så kommer det första utdragna jämrandet. Det eskalerar så sakteliga när man resor sig upp för att sedan nå sitt crescendo vid de första stapplande stela stegen. När man sen skall ner för trappan så är Tarzans berömda djungelvrål enbart fånigt i sammanhanget.

Nu har jag i alla fall lyckats mjuka upp min lekamen så pass att jag sitter och inmundigar kaffe. Benen lyder nästan hjärnans alla signaler och den värsta stelheten har faktiskt avtagit. Så nu börjar det kännas ganska hyvens faktiskt. Denna dag har jag liksom vikt åt att vara mattläggare. Något som jag inte praktiserat förut. Men bara att tänka logiskt och fatta kärlek till mattkniven och akta sina fingrar. Tog ett snacka med anduppfödaren som till vardags är just mattläggare. Han hade inte tid att hjälpa oss men intygade att det där lilla skrymslet inte var något problem. Han har ju haft rätt förut också då han sa att mura och putsa inte var någon konst. Det gick ju det också efter att ha fått vissa instruktioner. Så jag får väl lita på honom då.

Tog även ett snack med Bacchus igår. Han har tagit det väldigt lugnt med sponken sedan incidenten  under hans “hallåvin fest” Kanske lika så bra det. Han har köpt till sig en stuga till och ska nu ansöka hos Guiness rekordbok. Han tror nämligen att han köp en sommarstuga närmast sitt eget hus närmast i hela världen. Inte omöjligt då det är max tio meter mellan de båda. Samtalet gick sedan över på de björnar som vi beskådat nere i tjärnen. Det tyckte han var väldigt intressant. Så av bara farten så visade han några bilder på vargspår, vargens framfart och till slut vargen. Ett ungdjur på road tripp förmodligen.  Min kära hustru har och sett den. Naturligtvis vid utfodringsstället för änderna. Ganska logiskt! Varför leta ett skafferi när det redan finns ett?

Tror jag är så där lämpligt laddad för nästa kravlösa uppgift denna semesterperiod. Eftersom jag är en rastlös människa som bara måste göra något kreativt under min ledighet. Jag menar det finns ju dom som slösar bort sina surt förvärvade dagar på att ligga på en badstrand och göra ingenting. Något som jag avfärdar som ren och skär lättja. Lättja är ju som Ni alla vet en av våra dödssynder. Nu ska jag definitivt inte grotta ner mig i religiösa skrifter och botanisera där. Nej! Mattkniv, dubbelhäfta och ett litet skrymsle skall bli mattbelagd!

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...