söndag 8 juni 2014

Svammel

Man blir konstig av att köra nätter. Vet inte om intrycken är fler då. Något händer i alla fall i huvudet. kanske det att man är mer observant på de som inmundigat en och annan tappning. Alternativt att man inte är riktigt konstruerad för att vara i vaket tillstånd efter det att mörkret lagt sig. Något som man när tillfälle ges kanske ska ta reda på mer om. Liksom doktorera i “Från stenåldersmänniska till storstadsstreber” Nobelpriset knappast men en stunds aha upplevelser i alla fall.

Något har gått fel i det animaliska riket också. I vintrats så såg jag en räv då och då vid Lillfjärden. Inget konstigt alls! Där fanns ju maten i form av fåglar. Det konstiga är att det är mitt inne i Hudiksvall. Rävar ska vara i skogen. I fredags mötte jag ett rådjur på Reffelmansgatan. Det fortsatte enligt skolboken att ta övergångsstället vid OKQ8 över Kungsgatan. Sedan följa trottoaren upp mot  någon villa med schyssta rabatter att mumsa på. Nästa steg i utvecklingen är förmodligen att dom stångar knappen på övergångsstället och väntar snällt på grön gubbe!

Grön gubbe ja! Kan inte vägverket ordna så att han från MP Fridolins ansikte lyser upp som en miljöhulk i grönt när det är dags att gå över. Sedan den S märkte Löwén som en sur gammal betongstoppkloss när det är dags att stanna och vänta på nästa grön ljus. Då blir det precis som i deras politik. Så där lite lagom löftesrikt och med förhoppning om en bättre framtid på andra sidan gatan. Där allt är mycket bättre än det är nu. Inte alla som köper deras löften. Men allt för många. Har sagt det förut och säger det igen. Det är pengarna som styr. 

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...