lördag 31 maj 2014

Demokratiskt inlägg

Vaknar av hundens hysteriska skällande. Han springer upp och ner, fram och tillbaka. Skällandes. En lördag morgon då man vill sova! Står liksom inte högt på rankinglistan just då. Kliver upp för att kolla vad som irriterar honom. Absolut ingen dörrförsäljare, resande i religion heller röstfiskare. Dom hittar inte hit ut till Castillot! Ser direkt vad som orsakat detta vredesutbrott. Hade jag varit som Runar så hade frysen varit överfull i detta nu. Rådjur som passerar över tomten. Över hundens revir. Klart han blir ilsk. Samma fenomen som när rävarna springer här. Det får mig att tänka på att det kanske går att dressera honom att jaga icke önskvärde politiker också.

Osökt för det mig in på det val som orsakat skriverier i alla sociala medier. Dags och kvällspress samt nyhetsprogram. Önskar nu att stormen om detta bedarrar och vi får ta sikte på nästa val. Jag hoppas att det inte blir någon brungrön gegga med rosa inslag där. Jag menar då SD, MP och den lede FI. Jag har inte gått på något torgmöte och vänt något av dessa ryggen. Det tycker jag min fritid är alldeles för dyrbar för. Dessutom gör sådana tilltag tydligen mer skada än nytta. Vet inte vilket av dessa partier som jag anser vara farligast. Nu lever vi ju än så länge i en demokrati. Där man får tycka, skriva och säga vad man vill. Sen är det upp till betraktaren att välja om han/hon vill ta det till sig. Får mig att tänka på de gamla ordspråken Sila mygg och svälja kameler och En sval gör ingen sommar.

Eftersom det mesta av skriverierna handlat om SD så låter jag dom inte få mer publicitet här. Utan inriktar mig istället på de andra två. MP kommer förmodligen i den berömda förlängningen att ställa till så att det blir svindyrt att leva i landsbygd/glesbygd. Med miljöskatter, höjda drivmedelskostnader och annat som man lindar in i huvudet på storstadsgrönavågare.  Dom som sitter och tycker att det är mysigt med rovdjur in på knutarna i Norrland. Släpp ut dom på något fjällmassiv heller en hjortronmyr bland björn och varg. Helvete vad mysigt det skulle bli. Apropå varg så är det väl inget djur jag är överdrivet förtjust i. Men de senaste dagarnas rättegång får mig att ta sympati får gråben. Ska man nu döda dessa djur så gör det så smärtfritt som det bara går. Inte köra på dom med skoter och sedan misshandla ihjäl dom. Då är det djurplågeri på hög nivå. Förmodligen i en Miljöpartistisk skalle med.

Sedan den lede FI! Hallå! Vad är det frågan om? Vad vill dom? En bunt motvallskäringar. Ta bara Tiina Rosenbergs liknelse med gaffeltruckar och lastpallar. “En illa dold symbol för våldtäkt” Undrar om kärringen drabbats av någon klimakterievallning ända som slagit sig på något centra i skallen? Bara komma på tanken! Misstänker att jag får på pälsen för detta inlägg. Men kom ihåg att det är skrivet i demokratins anda med det fria ordet och allt annat som demokratin innefattar!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...