lördag 24 maj 2014

Fantastiskt!

Fantastiskt! Vilken värme! Har en tyst överenskommelse med mig själv att inte klaga på den. Det är liksom ett mänskligt fenomen att göra så. Klaga på det rådande vädret. En sak som slagit mig under denna vecka är att vi klagar mer på kyla än på värme. Eftersom jag dessutom har suttit bakom ratten på bussar utan den förnämliga uppfinningen AC så vet jag. Inga fara under de tidiga morgontimmarna men sen!! Man stirrar in i någon spegel och ser en nygjord vaxdocka. Liksom så där lite glansig i ansiktet. Kollar man sedan de som åker så ser dom snäppet fräschare ut. Sitter liksom kortare stund en mig i denna rullande bastu. Temperatur runt de trettio plus.

Fick liksom ta lite extra pauser. Kliva ur bussen och vädra sig lite grann. Det hjälper några sekunder i alla fall. När motsvarande till värme det vill säga kyla inträffar. Vilket det gör rätt ofta på våra breddgrader. Så då klagas det. Ända upp till X-trafik. I och för sig så görs det också nu. Men inte i samma utsträckning. Facit är tydligen. Vi svettas hellre än att vi fryser. Båda dessa ämnen har jag avhandlat i mina låter “Det var så kallt” och “Bada Sola” Det innebär att jag har två årstider kvar att skriva låtar om. Höst och vår. Bara att greppa pennan! Just ja! poetdopingen också! Rödvin och blommiga kalsonger!

För övrigt så har veckan varit allmänbildande och hyfsat händelse rik. Blev kontaktad av en gammal vän som ville ha en låt som ska spelas på en begravning. För övrigt en annan gammal vän som kilat vidare. Han hade liksom det som en sista önskan. Personen som kontaktade mig hade tänkt sjunga den själv men kände att detta orkar jag inte med. Fullt förståeligt. Måste nog vara den svåraste uppgift man kan ställas inför som musiker. I vilket fall som helst så är det gamle vapendragaren Nisse Sundström som skrivit den låten. Enligt honom själv en skitlåt. Men tydligen så har den något som tilltalar människor. Så den 30 maj kommer låten Stunder att spelas på en begravning.

Båten sjösattes igår under glamorösa förhållanden. Stånk och stön samt en skål i rosévin när det var klart. Så någon gång under denna dag så kommer vi nog att ta en tur på tjärnen. Koppla av och njuta av det stilla skvalpet som uppstår när båten glider fram i vattnet. Blev nästan naturlyriskt där. Sedan är det alla plikter också. Samt att riva ner och utrota icke önskvärda hyresgäster av stickande och surrande karaktär. Känns som om det kan vara dags för 10.30 ölen nu. Man är ju ledig.  Vi hörs!!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...