söndag 18 maj 2014

Söndag i maj månad 2014

Så vaknar man av att man känner sig överkörd och utkavlad. Man är banne mig inte gjord för att jobba kroppsligt längre. Alternativet är att man gör det för sällan. Bör vara tätare intervaller kanske. Men det där att åla under huset, klättra på stegar och sedan inta ställningar som en yogamästare skulle bli grön av avund om han såg det. Bara för att komma åt den där retliga plåtspiken. Jo! Man gjorde så förr i tiden. Spikade! Ett nöje som tydligen gick ut på att alla fick ett varsitt spikpaket. Gärna fyr tum eller handsmidda som man spottade på så att det skulle hålla. Och nog fan håller det. En del sitter så att man får försöka kapa den med tigersågen. Nu var det inte så farligt där på taket. Bara lite instabilt och brant samt plåtspikar. Men med kofot och hammare löser man det mesta. All plåt nere och dessutom hel för återanvändning. Något som är riktigt bra med rivning är just att man kan återanvända.

Apropå återanvändning. Det är ju som bekant valår. De flesta partier tycks återanvända gamla meriter. Uppstickarna kommer med något nytt! Tror dom!? Samma gamla mönster går igen med lite moderna snitt och uttal. Poängtera att ingen är så bra som just vid sitt sista framträdande. Ett visst 10% missnöjesparti vänds ryggen. Vet inte om det är så väldigt bra. Publiciteten haglar ju över dom. Sedan bör ju vissa partier städa lite framför sin dörr innan man börjar smutskasta.

"Socialdemokraterna (s) grundade och drev Rasbiologiska institutet där bland annat tattare och efterblivna beskrevs som " den mänskliga slaggen".
Många ledande socialdemokrater pläderade för ökad rasmedvetenhet däribland makarna Alva och Gunnar Myrdal som skrev boken "Kris i befolkningsfrågan" där de förordade tvångssteriliseringar som en lämplig metod för "utsovring av höggradigt livsodugliga individer".
Makarna Myrdal erhöll senare höga positioner inom Socialdemokratin Gunnar blev handelsminister och Alva var konsultativt statsråd mellan åren 1967-1973.
Socialdemokraterna förverkligade senare sina rasidéer genom att man tvångssteriliserade förståndshandikappade ända fram till 1975. Den socialdemokratiske ecklesiastikministern 1957-1967, Ragnar Edenman, var tidigare medlem av den fascistiska organisationen "Förbundet nya Sverige"."

Som sagt var. Allting går igen heller inget nytt under solen. Finns en film som heter “Den nya människan” som visar vilka fantastiska idéer man hade ända in till slutet av 70-talet. Så just det att ta fram kvasten och sopa undan lite smuts framför bron kan vara en god idé.

Nog om politik. Ute lyser solen klorofyllen jublar och fåglarna kvittrar. Nere i tjärnen är det tyst och stilla. Förmodligen ligger alla änder och ruvar någon stans. Man för se resultatet lite senare. För ett par år sedan så hade vi en räddningsexpedition i Grådbäcken. Ett gäng änder av varierande storlek ledd av den  största hade förvirrat sig ner över damm spärren. Där var dom liksom fast. Så tre man varav en med håv rusade upp och ner bland stenar tills alla var placerade i tjärnen igen. För att undvika liknade händelser så finns det nu en sorts trappa där dom kan ta sig upp igen.

NU väntar dagens prövningar. Riva klart den gamla ladugården heller fäxporten som det heter på hälsingemål. Till dess mina vänner och eventuelle ovänner. Ha en underbar söndag!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...