fredag 16 maj 2014

Vårbruk!

Äntligen börjar man närma sig ett veckoslut utan busskörning. Känns som förra helgens händelse förföljt mig. Varit en del funderingar om vad som kunde ha hänt. Jag är liksom funtad så att jag vill stöta och blöta händelser. Navelskåda dom in i minsta partikel. Kolla om det går att göra annorlunda. Ta lärdom. Den här gången tror jag att allt blev perfekt. Fast ingenting är så bra så att det inte går att göra bättre.

Igår fick vi äntligen in el i gäststugan. Ett lyft då det kan bli lite trångbott här på Castillot när hela skocken kommer farandes. Av bara farten så gjorde jag en lov under huset. Erkänner villigt att det där med ålning medels hasning är ett kapitel som man lämnat bakom sig. Nu var det ett måste för att dra elkabel under huset. Hunden tyckte att det där såg så roligt ut så här hänger jag på. Själv tyckte jag det var bäst om man fick trängas med sig själv. Så hunden körde jag ut. Lite längre in under huset så möter jag en av våra katter. Den tittar väldigt skeptiskt på mig. Ser ut som den tänker: Vad i helvete gör du här? Konstaterar också att det numera är väldigt tort och fint där nere. Hände nog något då vi grävde ur på baksidan. Såg nämligen ut som jag gjort en kortare vandring i sandstorm när jag återvände till horisontalt läge.

Resultatet av detta krypande blev att julklappen kunde startas upp. Nu skall den bara köras igenom med något kemiskt preparat och rent vatten. Sen skall det provbubblas. Skall bli intressant att känna efter om det är så fantastiskt som alla säger. Lyckades även få igång gräsklipparen efter vinterns idé. Som vanligt skulle den jävlas en längre stund med mig. Men tillslut så! Allt till mina kära hustrus stora glädje. Man ska ju inte ha större gräsmatta än att ens fru orkar klippa den. Idag var det maskinen med röj snöre som stod på tur. Just nu efter en hel del ramsor och ryckande står det 1 – 0 till den maskinen. Vägrade totalt. Ger mig Ikast med den imorgon igen.

Helgens nöje blir att riva den halva av ladugården som stått kvar som virkesförråd. Blir en spännande utmaning det. Sedan väntar rödfärgen på att fastna på några väggar. Närmare bestämt¨åtta stycken väggar. Så med enkel matematik så kan man räkna ut att det förmodligen är två byggnader som behöver färgläggas. Så skall ju båten sjösättas också. Så fort vi tvättat rent skrovet. Känns som om vårbruket har startats.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...