måndag 5 maj 2014

Vedermödor!

Måndag morgon. Älvorna dansar på tjärnen. Fortfarande minusgrader på morgonen. Det borde vända inom en snar framtid. Kan också vara så att det är den kyliga attityden hos våra folkvalda som speglar sig. Kan inte låta bli att beundra alla dessa som engagerar sig och liksom sugs in i en psykos av åsikter. Alla har dessutom allt helt klart för sig. Man kan tänka sig två stycken av nyfrälsta politiker som liksom är på ändå in i minsta kromosom. Dom träffas och språkar.
- Vilken riktning är du på väg åt?
- Ditåt.
- Bra! Det är min favoritriktning! 
Åt det hållet är tydligen alla på väg just nu. Man undrar vad som finns bakom nästa kurva. Året valfrågor skiljer sig inte nämnvärt från tidigare år. Det är skolan, arbetslösheten, vården etc som man fokuserar på. Inget nytt under solen liksom. Inga konkreta förslag heller på hur det ska lösas. Skolan t. ex. När var den bra? Om den varit bra hur kan den då blivit sämre? Någonstans måste ju en syndabock plockas fram. Man kan fråga sig var, när och hur gick det till. Förmodligen får vi inget konkret svar utan något svävande utlägg.
Vården? Vad menar man? Far man och lägger ner sjukhus och andra vårdinrättningar så helt klart blir det en försämring. Det behöver man banne mig inte vara politiker för att förstå. Arbetslösheten! Här har det pågått experiment sedan 70 talet. Olika revolutionerande åtgärdspaket levererade från höger och vänster har levererats utan något egentligt resultat! Nu så slänger man skit på varandra under bästa sändningstid. Så mellan attackerna så konstaterar man att ingen har fel alla har rätt. Största och längsta näsan vinner. Pinocchio ljuger bäst!

Det ultimata samhället går nog inte att skapa. Men alla har väl idéer om hur det ska se ut och fungera. Tyvärr är det så att ekonomin styr i mångt och mycket. I min lilla värld så har barn och gamlingar det väldigt bra. Barnen är ju liksom vår framtid och gamlingarna de som byggde vår framtid. Så rucka  inte på deras trygghet. Arbetslösheten går det inte att göra något åt så länge det inte skapas arbeten. I konkurrens med öststater och asiater så står vi oss slätt när det gäller kostnader. Rätta mig om jag har fel! Men allt är ju billigare att tillverka där. Så var det då skolan. Hur ska den bli bättre? Hade en del snack med rektorer och lärare under min tid som data/nätverkstekniker på en av Sveriges största gymnasium. Det vi var mest eniga om var att istället för att springa runt och läsa en massa ämnen varje dag så borde man kanske göra moduler med två eller tre ämnen i stöten. Det vi kom fram till var att koncentrationen och ambitionen i kombination av mindre ämnen skulle kunna öka kunskapen. Nu har inte detta praktiserats ännu. Men förvånar mig inte ett dugg om det dyker upp i framtiden.

När sedan en lokal politiker gör utspelet om ett centralt högstadium och indragna skolskjutsar då dör mitt förtroende för politiker igen!

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...