söndag 30 mars 2014

Sommartid

Sommartid! Sicket påhitt. Hittade genast en liten fördel med att plötsligt vara en timme sen. Bara att stå på. Ingen som kunde ringa in och säga att bussen gått för tidigt. Tyvärr så är den lilla timmen över redan nu-
Som Ni förstår har jag haft nattkörning. Så med stort intresse kollade jag vår nya biljettmaskin. Inga buggar där inte. Snyggt och prydligt uppdaterade den sig från 01.59.59 till 03.00.00. Sedan den röda tidsförseningstexten *****!? Jorå över en timme sen så visade den på det viset. Teknikens små charmiga detaljer.

I vilket fall så var det en lugn helg. Enda smolket två urdruckna flaskor på ett säte och ett antal retliga små papperslappar spridda över bakre delen av bussen. Ur person galleriet så drabbade den oförarglige mannen från Rora mig på fredags natten.Han överraskade med att stiga ombord i Arbrå. Ny outfit dessutom. Överrock i skinnimitation. Nya fin byxor och skor. I övrigt var han sig lik. Lika pratsamt berusad som han är asocial när han inte har inmundigat något stärkande. Helgen inövade mening var “Så har det alltid varit” Med ett utdraget alltid. Så efter det han löst biljett och satt sig ner började det.

-Det är tur att det är Ljusdalschaufför som kör den här turen. Dom är trevligare än Bollnäs chaufförerna. Så har det alltid varit!
-Undersvik ligger precis på kommungränsen. Så vi åker till Ljusdal när vi ska handla. Trevligare och mer service på affärerna där. Så har det alltid varit!
Folk tycker vi ska hålla på Bollnäs i bandy. Men vi håller på LBK i Undersvik. Så har det alltid varit!
Så höll karln hela sträckan från Arbrå till Undersvik! Redan vid utfarten till 83:an så hade mitt “bevaremigförpratsjukafyllskallarmedenformigmeningar” slagit till. Så där satt han och surrade för sig själv medans jag nickade och mmm mellan varven. Så där lagom intresserad. Inte alls med andra ord!

Det är såna möten som får mig att fundera på ett litet uppslagsverk. Typ “999 människor men bör undvika” Eftersom dessa typer förmodligen finns överallt så bör den kanske heta “999 människotyper man bör undvika” Liksom mer rikstäckande. Samtidigt så finns ju där ett öde bakom alla dessa 999. Fast då är man mer inne på psykologins gungande marker. Så det känns lite off när det gäller mina kunskaper i ämnet att analysera alla dessa. Dessutom har jag banne mig ingen lust med det heller. I och för sig tror jag mig vara en hyfsad amatörpsykolog men en bok i ämnet. Nix! Nu så skall jag njuta av några timmar till i sommartidens tecken.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...