lördag 22 mars 2014

Nyhetsmorgon

Morgon på Castillot. Brasan i kaminen ger i från sig sån där riktig go värme. Katterna och hunden supportrar ivrigt vid frukostbordet. Samtidigt visar solen upp sin absoluta toppform. Morgontidningarna läses med dagens teknik på dator, mobil heller surfplatta. Även kvällsdrakarna har ju blivit morgontidning. Så med dagens teknik så bor man ganska bra här ute i skogen. Noterat idag från Aftonbladet är att en matematiker med hjälp av några kollegor hittat 177 147 sätt att knyta en slips! Jo! Ni läste rätt. 177 147 olika sätt. Snacka om att några måste ha mycket tid över. Jag menar en kreation som från början höll ihop en krage. Karriären för detta plagg har så att säga gått spikrakt uppåt. Utan att skryta så kan jag berätta att i bästa fall så får jag till en hyfsad knyt. Men varför lägga ned energi på det när det finns fuskvarianten. Den så kallade säkerhetsslipsen. Klick så är det klart. In te lika snygg knyt som hos de stora slipsmästarna. Vilken av de 177 147 varianterna det är så bryr jag mig faktiskt inte.

Nästa så kallade nyhet handlar om Måns Zelmerlöw. Karln har varit gäst hos Plura och naturligtvis tittat några gånger i glaset. Enligt riksfjanten Alexander Bard så lider Zelmerlöw av homofobi. Tyvärr så verkar det som om hela HBT ligan med nyss nämnda Bard bara är ute efter publicitet. Håller med Zelmerlöw i detta. Helt klart ett avvikande beteende. Precis som han säger så överlever inte en art om det bara blir på det viset. Christer Lindarw ser på det hela med mer sunt förnuft. Kallar det hela en Carola. Ett plumpt ogenomtänkt citat flyget genom alkoholdimman. Nog om detta folk måste få tycka och uttala sig som dom vill utan att någon riksfjolla tar till ton och vetanderätt. Basta!

Så här efter en veckas förmiddagsskift. Läs kliv upp någon gång mellan tre och fyra. Så känns helgen som en klar befriare. Tror jag tillbringat runnit femton timmar  i bingen. Liksom sovit igen de där vargtimmarna. Nu ska man ju inte kunna sova igen förlorad sömn. Samtidigt så skall ju kroppen kräva mindre sömn ju äldre man blir. Liksom i säng klockan 21.00 och upp 03.47. Yra omkring leta morgonblaskan. In på toa och morgonurineringen. Något måste ha gått fel. Trivs liksom bäst när jag får vakna av egen maskin. Ta det lugnt och sträcka ut som en katt som legat utslagen på en solig fönsterbräda. Inte brutalt ruskas till vaket tillstånd av en ilsken urringning (läs väckarklocka). Nä! Lugnt och trivsamt låta hela kroppen långsamt stiga in i ett vaket stadium. Precis som nu. Liksom hela jaget i lysande form.

Pratade med min nu mera myndige son igår. Han var lite besviken med att han fått en praktikplats där svartmögel fanns i väggarna. resultat blev antibiotika och tre veckors praktik åt helvete. Detta får han nu ta igen under sommarlovet. Mitt sista som han sa. Sen heter det arbetssökande heller arbetslös. Fast inom restaurang och kock branschen lär det finnas jobb.  Sanna mina ord. Sedan har han ju musiken att komplettera med. Tyvärr så måste nog han och hans kollegor ändra repertoar. Lämna sina ideal. Kanske inte för all framtid. Som så många andra ungdomliga  experimentella musiker göra något gångbart. Sedan kan man leka hejvilt i replokalen.

Nu skall jag och min bättre hälft ge oss ut på promenad i hembygden. Låta solen stimulera våra tallkottskörtlar och insupa livsnärande D-vitaminer från samma värmekälla. Sedan väntar skogen på Lumberjack Ljungström. Förhoppningsvis så hämtas alla fallna granar till veckan och majkase/häxbåls försäljningen kan ta fart!

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...