lördag 8 mars 2014

18 år

18 år! Liksom ett litet steg från igår bara. Minns denna morgon. Hur, vad och alla känslor som infann sig då. Du bromsade din ankomst in i det längsta. Tvekade i fjorton dagar så att doktorerna fick pusha på dig. Sedan stretade du hela den natten också. Det där med att ta det lugnt och hinna sen har liksom hängt med sedan dess. Kanske är det ett nytt sätt att se på saker. Men unge man ibland måste man skynda sig lite. Livet är inte bara ett musikstycke. Det finns så mycket annat att ta del av med. Fast det är kanske en del av mina gener som hoppat över.

Jag var ju den där covermaskinen som for runt i norra Sverige och spelade redan innan du kom. Denna kväll för 18 år sedan efter din ankomst, några timmars sömn och ett snabbt besök på BB för att kolla till dig och din mor. Vad gjorde jag då. Packade bilen styrde mot Sandviken och Hotell Princess för ett tvådagars engagemang. Idag klingar det konstigt i mina öron. Det naturliga hade varit att stanna hos Er. Men din sena ankomst och de datum vi planerade efter var inte kompatibla. Så där låg kontrakt efter kontrakt på spelningar. Vissa jobbar mellan sju och sexton men inte den här gubben då. Mat och tak över huvudet var liksom ett måste. Så man kan kanske säga att du föddes in i musikens mer heller mindre galna värld.

18 år har gått och en massa dumheter med för den delen. När man för en massa år sedan smög upp ett trumkitt på ditt rum. Ett rum som du då inte var så ofta i. Då trivdes du bäst framför datorn. I vilket fall som helst lyckades vi hålla det hemligt och du fick två paket. Ett med en stämnyckel i och ett med trumstockar. Det var liksom början på karusellen. Nu hanterar du det mesta som sätts i dina händer. Liksom en dröm som man hade själv. Jag får nöja mig med att fuska lite på gitarr, bas och synt. Sedan kan jag stolt lyssna till vad du och dina polare åstadkommer. Ni fick lite andra förutsättningar och föräldrar som hade andra värderingar än vår generation. Tack och lov. Så grattis på dig!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...