torsdag 27 februari 2014

Turbulens

Förändringar! Smaka på ordet. En del får skrämselhicka andra ser möjligheter. Som människa fungerar man så. Inget konstigt alls. Liksom stenåldersförfadern som spökar i våra DNA,n. De som målar fan på väggen har redan en bestämd åsikt. Det här blir inte bra. Den mer optimistiska tar det hela med ro enligt principen: Vi får se hur det blir.
Just nu befinner jag mig mitt i en sådan turbulens eller mitt i orkanens öga om någon föredrar det. Mitt i dessa råder det lugn. I ytterkanterna blåser det rejält. Skrämmande. Jo då! Fast samtidigt en utmaning. Ju äldre man blir så blir detta också svårare. Man vet vad man har men kan bara spekulera i vad man får. Nu är vi ju så lyckligt lottade så att det bara är att följa med strömmen. Den som vill kan styra sitt skepp i hamn och gå i land för att stanna där. Svårare än så är det inte. Anledningen till att jag skriver detta är att jag vill slippa höra domedagsprofeter! Både på nära håll och via djungeltelegrafen. Så lägg Er energi på annat tills vi vet vad som händer. Då kan vi agera utifrån det!

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...