lördag 4 januari 2014

Grått

Utanför Castillot ligger en monokrom, ödesmättad Hitchcock känsla. Man liksom bara väntar på att det skall hända något drastiskt. Blir till att dra på sig fyrtio femmorna och fatta tycke till grus och sprida ut den över vägen. Skulle liksom föredra en sån där solig San Francisco dag som bara finns i musiken från sextio och tidigt  sjuttio tal. Om klimatet var varmare heller om det berodde på någon olaglig substans överlåter jag expertisen att tala ut om. Eftersom jag lovat att analysera valåret 2014 så ärt det väl bara att börja nu.

Misstänker att  Miljöpartiet kommer att orera en hel del om klimatet och de förändringar som det för med sig. Har svårt att få detta parti riktigt trovärdigt. Bara idéen om att folk ska kunna jobba där dom bor och att företagen skall flytta ut till landsbygden. Mycket intressant om ASEA etablerar sig i Kårböle. Atlas Copco i Ramsjö och sedan General Motors i Los. Vilken tidningsrubrik. Undrar om det överhuvudtaget finns så stora bokstäver för rubriksättning. Sedan vill man höja skatten och priset på drivmedel. Funkar säkert väldigt bra i storstäderna där man har kollektivtrafik åt alla möjliga och omöjliga håll. Kollar man upp MP så är dom som störst just i Stockholm och Göteborg.

Avrundar nu med några fantastiska citat och uttalanden från Socialdemokraterna:

Jag har trots allt läst på kemisk-teknisk linje på gymnasiet, så jag förstår vad kärnkraften handlar om.
Göran Persson (s)

Arbetslösheten drabbar hårdast och tydligast den som blir utan jobb.
Mona Sahlin (s)

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...