tisdag 31 december 2013

Gott slut

Fantastiskt! Ännu ett år har snart passerat med allt som det innebär. Tycker inte det var länge sedan man stod vid Lillfjärden i Hudiksvall och såg ett sjudundrande millenium fyrverkeri! Nu har det gått tretton år. Overkligt. En fördel är att detta nyår inte alls är lika hajpat som 2000. Naturligtvis har även 2013 medfört toppar och dalar. Precis som alla andra år. Så dags att minnas.

Årets mest bisarra händelse. Naturligtvis fajten med huggormen på köksgolvet. Lärdom av detta är att aldrig lämna någon dörr öppen om man bor och lever på en skogstomt. Några adrenalinstinna minuter!

Årets höjdare. Måste nog bli det att jag hann med allt som jag förutsatt mig att hinna med detta år. Altanen, vedbod, carport och stommen till ett blivande uppvärmt förråd. Fyra veckors sammanhängande semester var inte heller illa. Har försökt tänkt igenom mitt liv och för gå ända tillbaka till 70-talet när jag sist hade en sån. Gav mersmak helt klart.
Gamle vapendragaren Nisse Sundströms 50 årsfest bör också nämnas i sammanhanget.

Årets musikupplevelser. Elliot Murphy på konserthuset i Bollnäs. Han som skivdebuterade samtidigt som herr Springsteen och skulle enligt alla förståsigpåare bli nästa stora rockikon. Något som han med glimten i ögat och en massa självironi berättar om under konserten. En fröjd för en som gillat honom sen starten.
The Residents. Södra Teatern Stockholm. Det mest avantgardiska bandet som finns. En stor upplevelse att se och uppleva detta.
Odd Tulip i Söderhamn. Med sonen bakom trummorna och lite i jämförelse med vad Kebnekaise gjorde på 70 talet så kan man bara bli en stolt far!

I övrig tycker jag inte 2013 har haft något riktigt bra i musik, bok heller film. Nu är det ju jag som tycker så detta lämnar jag öppet.

Förresten! En riktigt trevlig upplevelse var när en yngling kom med en nypressad CD signerad med texten “Tack! För Dylanlektionen” Det får nog bli den bästa upplevelsen. Sedan att det skrivs och produceras musik som aldrig förr runt omkring mig.

Botten nappen lämnar jag utanför detta inlägg och önskar alla som orkar läsa mina inlägg ett riktigt

GOTT NYTT ÅR & EN GOD FORTSÄTTNING

Själv så jobbar jag i natt. Så skäl på Er!

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...