onsdag 30 oktober 2013

reflex tera

Så har dom då fått lite mer ljus på morgonen. Vintertiden för inte bara elände med sig utan även lite ljusare mornar. Även om det är marginellt. Så här när mörkret faller på vill man ju synas. Heller hur! Men inte då. Den mest försigkomna blinkar heller lyser med sin mobil. Några snurrar på en reflex från förra århundradet. Man börjar nästan fundera om det är blivande stuntmän som pryar vid busshållplatserna. Möjligen tror dom kanske att deras aura kan lysa upp i mörkret. Men så är inte fallet. När man fått upp farten och låst fartkontrollen i laglig hastighet så har man i bästa fall 15 meter på sig att 1: Reagera! Här har det gått minst fem meter. 2: Stanna! Om man hinner och kan beroende på väglag bakomvarande trafik etc. 3: Om man hinner stanna så hoppar det in någon som fäller den fantastiska kommentaren: “Såg du mig inte? Svaret blir: Att med mörk klädsel och mörk ute så syns man inte utan reflex. Här får du en av mig! Svaret blir oftast: Jag har en hemma eller glömt den. Jaha! Tänker man för sig själ och upplyser att rätt som det är så susar man förbi. Undrar om Harry Potter har något med det hela att göra så att dom tror att dom har en osynlighetsmantel?

Förra veckan satt jag bekvämt. Lyssnade på radion. Luktade på Wonder Baum när matadoren plötslig slänger fram sin reflexväst. Vecklar ut den och viftar frenetiskt. Grisnit! Ursäkten som personen hade var ny för detta år. I alla fall för mig. –Jag tog nyss av den! “ –Jaha! Fyller den inte bättre funktion om du har den på dig då? –Jo! Men……? Så denna vinter skall jag samla på undanflykter, svepskäl och rena lögner varför man inte kan se till att synas. Både för sin egen och andras säkerhet. Jag menar! Hur kul kan det vara att bli påkörd heller vara den som kör på. I fjol klev faktiskt en äldre dam ut i vägen och viftade utan reflexer. Ibland är det bara tur att det är/var 50 väg och att personen hade ljusa kläder. Förmodligen var det någon odödlig superhjältes kusin. Nu skall jag sluta reflex tera över detta. I händelse av att någon vill dela detta samlande med mig i vinter så är Ni välkommen att fylla på här under!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...