söndag 29 september 2013

Smitthärd

Söndag och dag tre heller fyra av nysningar och snörvel. Det är fan inte kul att vara på det viset. Men snart har jag genomlevt min natthelg och inte ställt till något utan möjligen smittat ner någon berusad resenär. Så kan dom gott vakna. Täppt i näsan, huvudvärk. Möjligen lite feber och som grädde på moset en ordentlig baksmälla. Min skadeglädje är enorm.

Årets första riktiga höstdimma gjorde också entré igår. Tur att det finns vita streck i asfalten att hålla sig efter. Älgradarn på max effekt. Det enda vilt som visade sig var en hare. Fast något litet brukar förgå något stort. Heller hur. Det nya biljettsystemet lovar också gott. Tror tyvärr att det finns ett par buggar minst i programvaran. Som gammal datanörd så bekantar man sig med det nya GUI som skall möte en varje dag några år framåt. Systemet bygger denna gång på LINUX kärna. Bara en sån sak. Känns mer betryggande än det gamla Microsoft/Windows systemet, Buggarna som jag upptäckt är att efter kl 02.00 så loggar systemet ut. Helt av sig själv utan någon bekräftelse från användaren. Sedan börjar kortläsaren fråga efter summa och reagerar inte på vad maskinen säger. En del har dessutom fått en helt grå skärm. Något för leverantören att bita i. Frustrerande är det i alla fall när det är nattrafik och man vill att det skall flyta på så att eventuella fläckar i bussen kan undvikas!

Nu så skall jag inta ryggläge med sällskap av en Treo och en pappersrulle. Bäva alla eftermiddagsresenärer här kommer en smitthärd!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...