torsdag 5 september 2013

Förkylt

Jävligt olämpligt heller lämpligt. Beror liksom på i vilken synvinkel man ser på det hela. Från min horisont sett så är det år pipan. Förkylningen som jag varnade för i ett tidigare inlägg har slagit till. Ger mig fan på att den lurade i gårdagens morgondimma. Hoppade ombord på bussen med några skolungdomar. Naturligtvis är det så. Dessutom är jag ledig och har tänkt mig att uträtta storverk här på Castillot. Så nu har man intagit huskuren. Den med starkt kryddad mat. Så att svettdropparna kryper fram ur pannvecken. Sedan sköljt ner allt med en pilsner. Man får faktiskt göra det om man är ledig och förkyld och dessutom ledig från sitt ordinarie värv. Hade jag inte varit ledig så hade man nog ställt till det ordentligt. Just i det ögonblicket man ringt och sjukanmält sig. Så det bekymret slipper arbetsledningen nu. Känns som om man är en rätt hyvens prick som lägger in sina sjukdomar under en planerad ledighet. Dessutom tror jag faktiskt att det var teamledarens son som var och smittade oss igår. Bara för att han skulle anmäla sig till Vätternrundan. Frågade faktiskt honom om vad han gjorde i vårat lunchrum när han var så förkyld. Oförstående, egoistiska ungdomar. Tänker bara på nöjen. Vätternrundan. Har dom betalt för att hösa runt där?

Solen supportrar schysst här utomhus. Jag skall nog trotsa förkylningen och min ömmande kropp. Jo! Den blev så efter att man gått upp och ner på stegar. Spikat i de mest konstiga kroppsställningar som man kan tänka sig. Spikpistolen är en välsignelse.  Utan den så vore mina axlar ett fall för hel renovering efter fyra års idogt spikande. Har vid denna tidpunkt passerat 10000 spik och lika många skruvar. Så man kan lugnt påstå att man bankat och gängat en hel del! Nog om detta. Idag skall banne mig resten av taket upp. Hälften av läkten kvar att spika. Sedan vindskivor och plåt. Efter det kan man med hjälp av övriga familjemedlemmar med jämna mellanrum köra in ved i de nya vedbodarna.

Kvällen tänker jag tillbringa i TV soffan. Tycka synd om mig själv. Inta 5.1 diet. Det vill säga. Jordnötter, choklad möjligen en whiskey heller två. Detta samtidigt som man njuter av en schysst film med surroundljud. Det är 5.1 dieten i ett nötskal det. Finns även varianter i form av 2.1 och 7.1 fast det är nog lite off hos oss. Surround är en ambiofonisk ljudåtergivningsmetod som innebär att högtalarna är fyra eller fler i återgivningen, placerade runt den lyssnande och att alla ljudkanaler är unika. Den vanligaste typen av surround är Dolby 5.1 vilket är en teknik med två högtalare bak, tre högtalare fram samt en bashögtalare. En mindre vanlig variant är 7.1 surround, som har fyra högtalare bak, tre högtalare fram och en bashögtalare. Det finns även 7.2 med två bashögtalare. Förutom att se på film med detta ljudsystem går det alldeles utmärkt att lyssna på musik med högtalarna.

Nu skriker stegarna, spikpistolen och skruvdragaren åt mig så då är det bara att ge upp datorn och kasta sig ut i verkligheten. Glömde att  nämna att jag faktiskt sov till klockan tolv idag. Ett säkert tecken på att man inte är riktigt frisk.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...