söndag 1 september 2013

Schysst morgon!

Schysst morgon här på Castillot. Det råder en behaglig tystnad som mellan varven störs av en nyss inkommen nattjagandes katt. När hon hälsat och talat om att hon är hemma återvänder tystnaden. Ute doftar det av höst. Regnet i går har rensat bort det sista av sommaren som det känns. Hade tänkt mig hyfsad temperatur idag så att man kunnat fatta kärlek till målarpenseln och strukit ett gäng plankor. Nyanserna Faluröd och Trägrå 2. Fast det kanske ordnar till sig under dagen. Fast prognoserna säger något helt annat.

Gårdagens styrning till Furuvik är inget man direkt jublar över. Djurparker i all ära men stackars djur. De enda som verkade trivas var det som i vanliga fall är vad vi kallar tamboskap. Våra kusiner däremot satt mest och stirrade ut över folkhavet. En del så uttråkade så att dom låg och sov. Detta fick mig illa till mods. Så efter att inmundigat den hittills sämsta kebabtallriken. Ja! Jag trodde det var avklarat för några år sen i Sorsele. Men tydligen inte. I vilket fall som helst uppsökte jag min egen bur. Den i form av en buss. Där kunde jag tillbringa några timmar med att slumra i ett säte. Vet inte om någon gick förbi och tittade på det praktexemplar av arten “Homo Sapiens” som jag är. I vilket fall som helst så blev det en attans lång dag. Tretton timmar!!

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...