söndag 25 augusti 2013

Balett!

Lysande morgon. Ser ut som ännu en dag för storverk. Värk förresten! Jo det känns i kroppen att man härjat på Castillots natur gym. Samtidigt så är det lite lustigt att gå omkring på morgonen. Stel och grymtande som en prototyp av Frankensteins monster. Som tur är går stelheten ur relativt snabbt. Inte för att man blir någon vig och spänstig varelse. Mer en normal figur som kan förflytta sig från punkt A till punkt B utan större problem.

Det är oskönt att vakna mitt i natten och känna att man har ett sendrag som sträcker sig från insidan av bägge låren till tåspetsarna. Detta kan få det värsta elefanttrumpetandet att låta som en fisning i rymden. Vet inte riktigt vad som ställt till detta men en teori kan vara klättrandet på stegar. En annan den att lyfta furu planktimmer upp och ner. Samt även lite upp på tå övningar som inför en repetition av någon balett. Balett ja! Det är väl det man sysslar med när man mitt i natten vaknar av att sendraget tagit över kroppen och man studsar ur sängen och runt på golvet utförandes diverse kroppsliga rörelse. Troligen är dom omöjliga att återge i vaket tillstånd.

Idag har det varit lite lugnare tempo här på Castillot. Det blivande varmförrådet har stuckit i höjden  och nu når jag inte högre upp utan att bygga till någon ställning att kliva på. Det innebär att man är över två och en halv meter från mark. Att lyfta en furu planktimmer på 4,90 är rätt tungt. Sedan skall man försöka att hitta det frästa spår som dessa skall sammanfogas i. Sen så ser man inte något alls en armlängd över huvudet. Så där ger man liksom upp för idag och planerar in att få upp en ställning samt rödmåla de 37 återstående plankorna till vedboden.

Varmförråd 002  

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...