lördag 24 augusti 2013

Yrkesskada!

Någon sorts form av yrkesskada har slagit till. Ledig och vaknar av att kroppen vant sig med tidiga mornar. Går några ronder mot min dygnsrytm. Den för ta räkning till åtta vid ett par tillfällen. Sen går den på offensiv med hjälp av signaler till hjärnan som lyder. Kaffe och morgonfika . Lika bra att ge upp och släpa sig ur sängen. Slagen i rond tre! Så nu efter några koppar kaffe så sitter man och njuter av tystnaden. Det ända som hörs i huset är skramlet i kattluckorna.

Utanför dansar älvorna och de hälsingska landskapet ligger insvept i dimma. Vackert på sitt sätt. Men samtidigt en förvarning om vad som väntar. Även om man den senaste veckan har sett personer i kortärmat och kortbyxor samt dito i linne och kjol. Så känns det liksom som en sista suck av sommaren. Vill liksom  dra ut och tänja lite till på den. Förslagsvis fram till december. Sen kan sommaren få börja om i februari.

Samlar kraft inför dagens snickerier. Saker skall hända här på Castillot. Får se hur det ser ut vid dagens slut. Då har man liksom facit i sin hand. Det som sedan återstår tar vi itu med under morgondagen. Enkelt! Heller hur! I fall att någon som orkar läsa mina inlägg är i behov att vedspis, kronblomsoffa, vävstol en låda datamojänger etc så hör av Er. Här finns det mesta till salu.

Igår drabbades vi av ett anfall av Ernst! Gäststugan blev klar! Bara elen kvar. Där har jag inte behörighet att fixa med. Så det överlåter jag åt någon med kompetens. Mest för att slippa avdelningen “Frisk kopplat hälften brunnet”! I alla fall så anfallet av Ernst som min fru drabbades av först. Spred sig snabbt även till mig. Så i stället för lister vid taket så satt vi rep. Resultatet blev riktigt tilltalande. Nu väntar dagen på mig!

rep

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...