onsdag 31 juli 2013

Fantastiskt

Fantastiskt! En sval natt. Regn som sköljer bort allt damm. Vädrar ur och låter rötmånaden ta ännu ett steg. Just nu är det förruttnelsens tid. Den startade redan under den så kallade fruntimmersveckan. Pressen hakar snabbt på. Varningar om att man skall se upp med vad man äter och att maten inte håller sig så bra. Precis som om människan inte har lärt sig detta genom generationer. Är det nyhetstorka heller kanske en rötmånadshistoria.

I vilket fall som helst har jag sovit riktigt bra denna natt. Inte vaknat och känt mig dränkt av en genomsvettig kropp. Med tungt huvud släpande sig till duschen. För att spola kallt vatten på sig och få rätt kroppstemperatur igen. Känns bara riktigt normalt. Nedräkningen alternativt uppräkningen har kommit till tre. Men allt känns riktigt bra och snart är det måndag. Då får man se hur ringrostig man blivit under dessa veckor. Misstänker att det med all säkerhet är någon detalj som hoppat ur systemet. Kallas av politiker för mänskliga faktorn. Så det är bara att ta efter där och som alltid är det bra att kunna skylla på något.

Så i väntan på att solen skall torka upp och sätta riktig fart på förruttnelsen i naturen. Så planerar man dagen. Blev inte riktigt vad jag tänkt mig igår. Tidsoptimisten i mig var lite för optimistisk igår. Så det som planerades kräver nog en dag till. I alla fall hunnit mer än halvvägs med det tilltänkta. Att sätta panel och lister i trånga skrymslen är inte heller något kul. En liten panelstump tar ju lika lång tid som en stor dito att tillverka och få på plats.  Är det då ett tjugo tal som skall passas in runt ett fönster. Sedan skall det dit lister. Vips! Så har det banne mig gått timmar. Sånt finlir kvar idag med fast då är det runt en dörr.

Ledsnade på att fin lira igår. Lämnade gäststugan för altanen. Kände liksom att jag måste ta i något som bet bättre än små pyssel. Började tillverka trappsteget som skall göra passagen mellan inne och ute till en angenäm upplevelse. 45 grader ger sågning. Fram med ett av mina favorit verktyg. En KREG! Förmodligen så vet Ni som läser detta inte vad en KREG är. Alla fixare borde ha en! Vill jag påstå. Tänker inte förklara vad det är för något. Men ett tips är att Ni googlar på KREG och tittar på allt som kommer upp. Ett fantastiskt verktyg. 

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...