tisdag 30 juli 2013

Fyra!!!!!

Nedräkningen har börjat. Möjligen kan det vara uppräkning med. Fyra dagar kvar av den intjänade ledigheten. Känns liksom riktigt bra. Sommarens projekt är i det närmaste avklarade. Skall ta och färdigställa idag. En platå till altanenen så att det blir trevligare att kliva in och ut där. Sista väggpanelen och lister i gäststugan. Sedan dra klart el i snickarboa! Verkar som en ganska späckad dag. Hinner jag skall jag fara in till de lokala delarna av kommunen och skaffa lite mer bruk att jämna till framför spisen med. Detta för att man enkelt skall kunna lägga dit en plåt sen.

Ni som följt mina inlägg under den här sommaren, funderar säkert över om detta är ett normalt sätt att ha semester på. Mitt svar i det fallet är att det är lika normalt som att fara runt med husbil eller husvagn. Ligga och gassa på en badstrand eller dra utomlands. Man håller sig själv i god form. Fördriver dagen som den kommer. Ingen stress på att det måste bli klart nu! Kan det bli mycket bättre. Är man sedan lite matematiker så kan man nog räkna ut vad man sparat in i hantverkskostnader denna semester. För att göra formeln enkel så kan vi säga att jag pulat på tjugofem timmar i veckan. Gör etthundra timmar på fyra veckor á 500:-/timme inklusive moms! Detta gör 50.000:- Med ROT Avdrag 25.000:-! Så allt beror på hur man räknar. Själv kan man med gott samvete återgå till jobbet med den känslan. Inget stort svart hål som gapar och får hela släkten Ågren att jaga en fram till jul då det är dags att shake my money maker igen!

Nog om detta. Att mura är fan i mig inget kul. Min fru gick ut sedan hon hört mina svavel osande ramsor en längre tid. När man väl fått till bruket i den konsistens som den skall vara. Så har det gått en timme. För det mesta blir den för lös. Sedan händer det också att den blir lite för kompakt. Det hårfina mitt emellan som man vill uppnå är sällsynt. Men envis och svärande så blev det klart efter fyra timmar. Alla eventuelle rått gångar och bo gömmor som man hittade när vi tog bort gamla spisen är ett minne blott. Nu återstår för sotaren att gjuta fast en ny stos och montera ny spis samt prov trycka allt. Ännu en hantverkare skall sedan sätta kakel och list runt hela härligheten. Fast det blir då nästa vecka. Då när man återgått till normal verksamhet. Mjukstart med eftermiddagspass så att man kan njuta av att se andra hantverkare arbeta under förmiddagarna. 

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...