onsdag 24 juli 2013

Varmt idag också!

Vet inte om jag uppskattar dagens rivstart speciellt mycket. Trodde man kunde slippa väckarklockor under sin lediga period. Men inte då! 06.50 så ringde den. Yrade sömndrucket ner för trappan och startade kaffet. Upp till sängen igen för att läsa Aftonbladet! Jo man kan göra det på morgonen om man är abonnerar på deras PLUS abonnemang. Då ringer telefonen. En röst säger –Nu är jag snart på plats. Jag säger –Skulle inte du komma klockan åtta. Svaret –Jo! Men jag har inte ställt om klockan. Bara att ge sig iväg. Blanda lite gjutningsgegga och sätta upp en vägskyltsstolpe. Han knappt dit förens intresseklubben anlände iklädda endast nattlinne. För dom som inte sett 70åriga tanter i nyvaket tillstånd iklädd endast nattlinne kan jag säga att det inte är precis någon höjdare. Men är man nyfiken så är man. Vi kunde inte låta bli att driva lite med dom. Grävarn sa att han grävt av en kabel. Såg liksom hur en av tanterna höll på gå ordentligt i spinn. Så snabbt rättade vi till det hela med att vi bara skulle sätta upp en stolpe. Tydligen verkade dom ganska nöjda med det och lommade hemåt.

Så även jag. Kaffet stod ju liksom och väntade på mig. Så medans naturen sakta ändrades bakom vårt hus så inmundigade jag frukost. Mackor till antal två och några koppar kaffe. Så var det bara att ge sig ut och leta fram nästa planktimmerstomme som skall bli ett förråd. Naturligtvis så hade de varingsfärgade insekterna börjat med ett svartbygge mitt i traven. Liksom tur att man nyligen investerat i en burk KILLIT! Just nu man favorit bland insektsbekämpnings medel. Gillade även limspray för några år sen. Resultatet av det blev att dom kletade ihop och störtade. I och för sig gör dom det av KILLIT med. Fast jag tror att det liksom är på en annan nivå. Slår ut hela insekten och inte bara limmar ihop vingarna. Så det känns lite mer humant att använda KILLIT!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...