onsdag 10 juli 2013

Relaxdag

Jahaja! En sån här relax dag som man bara ska unna sig när man är ledig. Hade vissa planer och visioner för denna dag men det kom liksom av sig. Och varför inte. Liksom bara skönt att vara också. Inga krav nu. Relax var ordet. Det är en ny dag imorgon då kanske orken känns annorlunda. Kanske är det “The Twins” vistelse här som tar ut sin tribut på oss lite äldre. Vi som lagt oss till med lite divalater av skild karaktär.  The Twins har ju liksom inte hunnit att skaffa sig några sådana ännu. Men det lär nog komma. Vi är liksom så vi människor. I deras ålder så är man bräcklig och sårbar. Något som många av oss drabbas av senare i livet också. Men perioden där emellan. Då är man allt från odödlig till levnadskonstnär.
Odödligheten har jag lämnat för många år sen. Den uppträder så där mellan 20 –35 års åldern. Liksom bara att ruska på sig och sen börja om igen. Nu gör det mest bara ont att ruska på sig och då ska vi inte tala om att börja om igen. Efter 35 år som människa så har man tagit så pass mycket lärdom att man inser att odödlig det är man inte. Så sakta börjar man att formas till en levnadskonstnär heller kanske överlevnadskonstnär.
Man minns hur man skrattade när en av mina kamraters far sa “Vi måste ha mat också!” Något som vi runt de tjugo och där under tyckte var vansinnigt roligt. Mat det stod ju liksom på bordet när man kom hem. Sedan kom verkligheten även i kapp oss. Den odödlige blev också hungrig. Tricket då var potatis och löksås. Överlevnads mat för fattiga som lämnat hemmets trygga vrå för att stå på egna ben. Så fort det blev lön så ändrades kosten till något bra mycket bättre för att vid månadsslutet gå tillbaka till överlevnadskäket.
Idag hör man ungefär samma historier fast nu handlar det om nudlar och havregrynsgröt. Det finns en överlevare i oss alla!
Som överlevnadskonstnär så lyckas man ju hanka sig fram oavsett hur djävligt det än verkar vara. Bakom hörnet väntar liksom alltid en lösning. Fast ibland kan det vara svårt att hitta rätt hörn. Allt det här kallas Livets Hårda Skola och även om det känns som att man passerat i princip alla fällor som finns så kan det vara bra att ha denna visdom. Så det känns faktiskt ganska bra att ha semester och relax och veta att man inte har allting framför sig. Den lugna lunken fortsätter här på Castillot!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...