fredag 5 juli 2013

Semester

Semester! Konstig känsla! Liksom ledig med betalning i fyra veckor! Fyra veckor som kan vara varma alldeles för varma alternativt kalla heller rentav köldslagna. Det finns bara dåligt väder och dito klädesplagg. Att försöka sig på att bli vackert brun är nog bara att glömma. Skumt röd kan man nog åstadkomma men till vilken nytta. Tacka vet jag en Bonn bränna som sitter i fram åt jul. Ingen natta med sveda och frossbrytningar på grund att man vistats halvnaken i solen. Finns ju en del lata slöa människor som redan på morgontimmarna hastar i väg till någon strand för att smörja in sig med diverse oljor och krämer. Slö högar kallar jag dom för. Ligga där till ingen nytta. Sen vem har påstått att det är nyttigt att dra på sig en frivillig brännskada? Jobbade en gång i tiden med en dalmas som somnat i solgasset. Hela han såg ut som en stor brännblåsa. Det var på 70-talet så man undrar vad han fick för sviter av det. I vilket fall som helst så mådde han fruktansvärt dåligt och hade precis lika ont över hela kroppen.
Nä! Min semester skall firas och njutas utan väckarklocka och tidtabell. Ta dagen som den kommer och göra vad jag känner för. Inget annat!! Så överlåter jag stränderna åt dom lata soldyrkarna. I slutet av månaden skall jag besöka någon strand och visa hur en schysst Bonn bränna ska se ut. Förmodligen kommer jag även att reflektera en hel del med min vita kropp. Så hoppas bara att de lata har solglasögon på den dagen. Nu börjar jag min tidlösa period!

Vår och sol

  Så kom den då. Värmen! Tätt följt utav regn. Gumman Tö på högvarv. Alternativt självmedicinering. Det ät här och nu som gäller. Knappt had...