söndag 21 april 2013

Gnällspik

Gårdagens vedermödor i skogen har satt sina spår. Erkänner att jag inte är någon skogshuggare. Fast med åren har jag faktiskt blivit bättre på att köra motorsåg. Övning ger som bekant färdighet. Sedan måste jag tillstå att fjolårets investering i en kedjeslip är väl värd sitt pris. Så här vassa kedjor har jag banne mig inte haft någon gång. Har liksom inte spelat någon roll hur mycket jag filat med olika hjälpmedel. Liksom hopplöst slöa egg. Men nu jävlar! Som att skära smör en varm sommar dag! Sen att min kropp säger ifrån idag hör liksom till. Trodde faktiskt att det skulle vara bra mycket värre. Men stretching, dusch och en massa liniment igår kväll gjorde tydligen underverk. Liksom den stärkande promenaden och lite rött vin följt av TV-soffan  och lite filmtittning.
Nyss varit ute i det strålande vårvädret och låtit hunden blogga och svara på de mail som kommit under natten. Det är väl det dom håller på med de här moderna hundarna. Stannar vid en lämplig sten eller trädrot. Sniffar, funderar, drar in en rejäl sniff och sedan fundera ett tag. Liksom att aha! här har Karo skrivit så nu svarar jag och vips så lyfter hunden på benet stänker till en liten skvätt. Luktar en sväng till och ser till att Karos meddelande är raderat för den här gången. Sedan har vi vissa stenar här runt torpet som verkar vara rena rama klotterplanket för hundar och förmodligen rävar med. Undrar hur en sån sten ser ut med IR lampa! Sån där som man kan se i vissa TV program där man kollar toaletter och annat städfusk. Tror jag låter det stanna vid en tanke.
Apropå TV! Vad i helvete är det vi betalar licens för? Jag har ingen lust att se på ADHDTV, Gay TV, Lyxhora TV, Mobbing TV och alla dessa MAINSTEAM artist programmen. Det som liksom blir över som är sevärt är Lokala nyheter, Aktuellt & Rapport. Visst låter det upphetsande. Kollade därför upp NETFLIX. Ni vet den där tjänsten för film. Känns som om dom behöver några år till för att schyssta till utbudet. Här var det bara en massa  filmer man sett förut.
Som Ni märker gnäller jag en hel del idag. Skall strax dra i mig lite käk och gå ut för att försöka göra något här ute på gården. Finns likom sysselsättningar så att det blir över i fall någon känner sig manad!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...