tisdag 16 april 2013

Hysteri

Vilken morgon! Vaknar kollar dagstidningar och läser att terrorn slagit till i Boston. Var väl liksom väntat att det skulle hända något igen. Naturligtvis så kommer man att hitta den skyldige säger Obama i ett pressuttalande. Jag synar! Nu var det inte detta som var hysterien utan alla djur. Först den vår galne honkatten som går runt och stryker sig mot allt och alla. Detta samtidigt som hon utstöter kraftiga parningsläten. En av de kastrerade hanarna har släpat in en näbbmus. Vilket naturligtvis är en leksak av rang. I alla fall så länge den lever och gör tappra försök att fly. När den är död så lägger sig nästa hanne även han kastrerad i leken. Någon sorts form av pingpong utspelas sedan på rumsgolvet. Detta spel övergår sedan till amerikansk fotboll. Brutalt och med många tjuvnyp. Hunden går då in i leken som domare och själv inser jag att det är nog läge att slänga ut denna vid det här laget sargade näbbmus.
Väl inne igen så upptäcker man att kastrerad hane nr 2 visar stort intresse för våryster honkatt. Ser i hans ögon att så här långt känns det rätt men nu då??? Hunden lägger sig i igen och försöker också med katten. Vid det här laget tycker jag att det är dags för kaffe och att alla djur skall ut i naturen. Den enda som förstått det tidigare är gamla katt mor som i ett förmodligen tidigt skede tagit kattluckan ut på gården för att där njuta lugn och ro. Så om Boston är en terror zon så är det ingenting jämfört med ett torp i utkanten av Edänge!

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...