söndag 7 april 2013

Mysfarbror!

Söndag! Egentligen är det en dag då man skall vila. Står så i boken framför alla andra böcker, sägs det!? Boken lär ju vara lite uråldrig och i och med det “out of date” Rätta mig om jag har fel. Fast egentligen borde jag sova nu. Jobbade till 04.00 i morse! nu är klockan strax över tio. Så sömn fattas det erkänner jag villigt. I morgon börjar jag i ottan 05.00. Därav den korta sömnen.
Visst är det mysigt att jobba nattpass. Sitta där bakom ratten som en genomtrevlig mys farbror.  Slänga käft med passagerna på en gemytligt social nivå. Känna sig som en programledare i TV på julafton. Riktigt helylle! Så är det ju! Bara nu sommarn gör sitt språng och bilisterna vevar ner sidorutorna alternativt cabbar ner så skall jag ta det hela en nivå till. Alltid ha en påse med nybakta bullar i bussen och kasta in genom tak och sidorutor på alla bilister jag kommer åt. Le och vifta glatt med handen. Ha en liten skylt med texten “Jag älskar alla i trafiken” på väl synliga ställen. Köra ikapp med dom som vill och förlora med flit. Skulle olyckan vara framme så kan man vissla en glad melodi när man kliver ur fordonet för att inspektera eventuella skador. Sånt måste bara vara stämningshöjande.  En del som har svårt med umgänge i det privata livet kan låta bli att hålla avstånd till framförvarande fordon. Allt enligt parollen “Låt oss komma riktigt nära varandra” Ni fårstår vad trevligt det skulle bli efter vägarna. Nu börjar kaffet att verka så jag vaknar så sakteliga ur detta drömscenario. Om någon skulle känna igen sig i texten så är det bara en ren slump. Heller hur!?

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...