lördag 6 april 2013

Vinterns comeback

Idag utlovas en comeback! Vintern vägrar liksom att ge upp. Klamrar sig fast som en disktrasa vid en utspilld vinfläck. Alla vi som hoppats och jublande utropat “äntligen är våren och värmen här”. Nu står vi där med långnäsan i det blå skåpet. Vilken färg kan vara mer naturlig än kylslaget blå. Släng dig i väggen Bengt Grive! Den hade du aldrig hört förut. Som den obotliga optimist jag är så tror jag förstås att detta är det så kallade dödsrycket för denna vinter. Lite åt pipsvängen är det förstås. Några dagar till att vänta med trädfällningen. Känns som om det blir en viss fördröjning med veden i år. 
Gläds fortfarande åt att Han & Hans Vänners singel Drömland (Vaggvisa till Sara) går så bra på Spotify. Sporrar som bara den. Så mycket att jag under veckan tog kontakt med några gamla musiker som har den rätta proggkänslan. Kommer att åka ner till Hudiksvall och repa ihop några gamla 70 – 80 tals låtar. Såna som spelats under förra århundradet och sedan lags i en byrålåda i väntan på bättre tider. Kommer att bli ganska sparsamt med dessa proggalster. Sättningen blir akustisk. Gitarr, Ståbas, Fiol och trummor. Kanske ett dragspel. Det får framtiden utvisa.
Sossarna håller på med sin kongress också. Vet inte riktigt hur man ska tolka deras budskap. Hur ska man kunna skapa mera arbetstillfällen? Lätt att snacka om men fruktansvärt svårt att omsätta praktiskt. Fast det är ju klar att ett parti där över 30% har passerat eller inom modern tid passerar pensionsåldern kan luta sig tillbaka och påstå att det var bättre förr. Med facit i hand så var det enklare förr. Svedala blomstrade och Gunnar Sträng höll i plånboken som svällde år efter år. Så mycket att regeringen inte vågade tala om hur bra landet gick. Lönelyften och avtalsrörelsen under 70 talets första hälft var smått otroliga. Sånt får vi aldrig se och höra igen. Att vi har Europas vassaste finansminister idag vid namn Anders Borg som sköter ekonomin och gör det förträffligt enligt förståsigpåarna. Lär inte Löwén och hans gelikar lyssna på.
Alltid kul med nya infallsvinklar i politiken. Någon patentlösning har jag inte hört om ännu. Men den kommer nog. Kanske när landet har mjölkats på sin valuta och alla pengar försvunnit utomlands. Detta pågår dagligen om man får tro media.
Nu skall jag invänta comebacken och snöfallet. I väntan på det skall jag avpollettera mig själv från ordförandeposten i den vägförening jag styrt över de sista två åren. Att det kan vara så mycket politik i en väg stump är obegripligt. Misstänker att sista ordet inte är sagt i detta ärende. Nu sitter man som en enskild väg ägare i kläm mellan väg A & B. Skall bli spännande att se och höra hur det kommer att ageras efter min avgång!

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...