tisdag 2 april 2013

Andra April

Så har då påsken passerat. Liksom bara slurp så var den över. Som en kall öl en varm sommardag. Slut! Ledig har man i alla fall varit. Kommit till insikt också. Inte dåligt att göra det. Alltid trott att det liksom bara varit att lägga i en lägre växel. Vila och njuta av det dagen har att ge. Rekreation av den högre skolan. Nu är det tydligen inte så. Läste en rapport om hur vi fungerar under en semester. Den första veckan går åt för att varva ner. Det är väl detta jag gjort nu. Tog liksom fyra dagar innan kropp & själ hade förstått att det fanns inga måsten som man skulle upp och göra. Så egentligen är det nu man skulle börja vara ledig. Vecka två och tre av en semester är just den där lediga tiden som man njuter av. Vecka fyra så börjar man ställa in sig på arbete igen. Det är här som arbetsångesten slår till. Tanken på att nu är det ett år till nästa gång. Stämmer denna rapport så är det banne mig fel på semesterlagarna. Ni kanske förstår hur jag tänker här. För att verkligen njuta av fyra veckors semester. Så krävs det också en veckas varva ner och en veckas trappa upp. Med andra ord sex veckor. Nu börjar det liksom bli intressant. Frågan är vad man nu gör med den femte veckan. Kommer den att hamna i någon uppsamlings bank. Förränta sig och bli tre veckor. Något för våra fackförbund att fundera på. Tycker själv att det låter förträffligt.
Under gårdagen plågades man av aprilskämt med lite olika trovärdighet. Bäst Var Hellsingland Undergrounds skämt. Hur man kunde köpa in sig som fullvärdig medlem i bandet. Med alla förmåner och skyldigheter. Snyggt utformat som en annons. Bra jobbat där grabbar!
Nu väntar man bara på våren. Känns liksom som om den är i antågande. Under gårdagen gjorde jag en utflykt i skogen. Skaren gick att gå på. Det förde tankarna till den tid då man som liten låg mellanstadieelev åkte spark över täkterna till skolan. Ibland skar sparkens medar igenom mad känt resultat. I går bar den i alla fall mina 45-45 med bravur. Ved problemet lär dröja ett tag. Mycket snö kvar där ute ännu. Känns som om man kommer att drabbas av någon sorts ved hysteri framgent. Så lika bra att långsamt ladda alla huggarmuskler.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...