måndag 25 mars 2013

Våfflor

Så har man då provat årets våfflor. Dessutom lite olika varianter. Hjortron, Jordgubbe & Hallonsylt. Vanlig grädde & laktosfri! Slutbetyget är att våffla med hjortronsylt och vanlig grädde total segrade. Inte alls ett överraskande resultat. Snarare ganska väntat. Hallonsylt med laktosfri grädde på jumboplats.
Mitt i allt smaskande så facebookade jag via telefonen och såg att ett antal inom teleperformance sektorn varslats. Ingen stor nyhet för min del. Snarare tvärtom! Support hör till en annan tid liksom. Det flesta datoranvändarna av i dag behöver inte detta. Annat var det för tjogo år sen. Då fanns liksom behovet. När sedan politiker går ut och tycker det är tråkigt och så vidare. Tycker jag att det är en ganska naiv handling. Som politiker bör man kunna  förutsäga trender och branscher. Inte bara liksom stå där handfallen och säga “Vad nu då” Synd om de drabbade tycker jag med. Samtidigt drabbas kommunen. Ännu mer tragiskt. Dags att få hit producerande företag. Inte bara blinkande teknik och telefoni. Utan tillverkningsindustrin. Företag som står för tillväxt och ger ringar på vattnet åt denna kommun. Hur det skall gå till vet jag inte. Men det fanns en tid när Ljusdal visade upp sig och tyvärr lyckades man bara få hit just tjänsteföretag Ala telemarketing och support.  Dags för NärLjus och politikerna att konkret åstadkomma något!!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...