söndag 24 mars 2013

Deklaration inskickad

Attans vad enkelt det har blivit. Liksom bara att gå igenom lägga till lite reseavdrag. Klicka på “skicka in” och så är det klart. Djupt imponerande. Varför? Jo för ett antal år sedan var detta magsårets gryende era. Pärmar som skulle granskas av revisorer. Som i sin tur tog ganska bra betalt för att fixa till deklarationen. I bästa fall fick man tillbaka några korvkronor i december om man inte var ute i så god tid att det gick att begära förtids utbetalning. Nu är det hela gjort över ett par koppar kaffe. Lyckan är nästan fullkomlig i skrivande stund.
Kostar på mig ännu en kopp kaffe. Igår inspekterade jag blivande vedbackar. Konstaterade att snön fortfarande är lite för djup för att det skall bli riktigt bra. OK! Man kan ta med sig en spade och skotta sig ner till roten. Men!? Då kommer ens otränade vinterkropp att  braka ihop fullständigt. Vis av tidigare års trädfällning så vet jag att en timme orkar man på ett ungefär den första svängen man är ute. Sedan ökar ork, muskelmassa osv allt eftersom. Så det skick man är i när man är klar med ved svängen borde man egentligen vara i när man börjar. Sen kör allt sommarfix igång. Så när hösten/vintern kommer är man i strålande fysisk form. Känns lite fel att inte soffläge där men så är det varje år. I och för sig så blir somrarna lugnare och lugnare  ju mer år som går. Renoveringarna avtar i omfång och små jobb tar över. Mäla byte ditt och datt. Klippa gräsmatta etc. Kort sagt mer tid åt rekreation. Leve enkelheten!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...