onsdag 20 februari 2013

Hur man botar en förkylning

Så har man då tråkat ut ett gäng baciller. Sover man i princip 24 timmar om dygnet när förkylningsbacillerna har party i ens kropp så måste det party urarta tillslut. Visst! Jag har avfärdat några gäng som härjat friskt i min näsa. Dessa har jag vidarebefordrat till en pappersbit som med fördel sedan tagit vägen till trekammarbrunnen alternativt någon kamin. Allt beroende på vilket som varit närmast till hands.
Har tydligen klarat mig ganska bra också. Min bättre hälft har/är betydligt sämre. Så det där mad att “när män är förkylda” är nog vitsigt uttryckt bara ett nys! Så i morgon bitti tidigt även med bonde mått mätt så är det bara att ta på sig jobbaresviden igen.
Skall försöka få i mig lite friskt syre under dagen. Lär inte skada som mina förfäder alltid sa. Nu hade dom väl möjligheten att andas betydligt friskare syre än vad jag har. Så hur mycket skada det ställer till jämfört med vad det gjorde då. Vet jag inte. Här för liksom vetenskapen ta vid. Alla eventuellt kvarvarande partybaciller tänker jag bekämpa med en nypa frisk luft. Om sedan någon dröjer sig kvar ändå så lär den få förbannat tråkigt. Så huskuren Whiskey vid antydan av förkylning. Sedan 48 timmars sömn så ser då receptet ut.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...