tisdag 12 februari 2013

Teknik och annat!

Så här en tisdag i februari månad 2013 sitter man framför datorerna igen. Ja! Dom är i pluralis. Har blivit några genom åren. De gamla XP maskinerna är det inte mycket kräm i med dagens mått mätt. Då dom var nya var det riktiga dundermaskiner. Idag duger dom fortfarande åt de behov som jag har av datorkraft. Om det mot förmodan skulle ramla in en nördig dataspelspajas här. Så vore maskinparken totalt utdömd. Men jag kan redigera film & bilder. Spela in musik. Skiva i en ordbehandlare. Vad kan man mer begära. Har liksom bestämt mig för att ligga efter när det gäller teknik. Detta har bl.a Viasats envisa försäljare blivit varse om. Vet inte hur många gånger dom ringt och ödslat tid på HD kvalitet i TV.n. Jag har navel skådat och försökt att utröna skillnaden mellan DVD och BlueRay. Jag har inte lyckats se någon skillnad. Alternativen är att vi har en attans bra tv eller att jag ser fruktansvärt taskigt. Hur det än ligger till så försvarar det inte att man ska betala för samma kanaler en gång till. För heller senare så kommer tekniken att bytas ut så att allt sänds i HD kvalitet. Till dess så tänker jag låta andra betala för utbyggnaden. Detta har jag påtalat för Viasat men på det örat lyssnar dom inte. Även om dom nästan medgett att jag har rätt.
Idag ger jag även blanka fan  i att sortera snöflingor. Lär ska vara mer på gång enligt alla vädertjänster. Så spara på energin och ta det t.ex på torsdag. Alla hjärtans dag! Vad passar bättre då en motion och röda rosor.
Gårdagen bjöd på en lite överraskningar. Inte varje dag man lyckas med att spara x antal tusenlappar i en handvändning. Säga vad man säga vill om elbolag. Men vårt lokala har stigit mycket i min aktning. Lönar sig tydligen att vara patriotisk ibland.
Sedan kan jag inte låta bli att ge miljömupparna en känga till. Min framlidne farbror hade en fras som fastnat i mitt huvud när det gäller dessa. Den lyder –Dumt folk har det funnits i alla tider. Synd att vi börjat lyssna på dom också! En sanning till levererad!
Så var det detta tjat om hästkött. Svenska bönder har liksom alltid slagit sig för bröstet och hävdat att man är bäst i världen på just kött. Satt med en bunt bönder en gång i tiden och talade om att så är inte alls fallet. Det bästa köttet i världen finns i Argentina och Brasilien. Tyvärr ligger det utanför EU så vi får inte ta del av det så mycket som vi vill. Med detta uttalande så blev herr Ljungström inte populär i det sällskapet. Utvecklar den avdelningen i ett senare inlägg. Att det nu råkat hamna lite hästkött i lasagna och annat är inget konstigt. Kolla bara upp vad som finns i den korv vi mer eller mindre stoppar i oss dagligen! Som historien om de två hästarna som var på rymmen. Den ena säger till den andra “Run before they Find Us”

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...