fredag 8 februari 2013

Ditt & Datt

Som Ni kanske har lagt märke till så har jag hållit mig lugn med mina inlägg den sista tiden. Mest för att det saknas något att skriva om. Nu har det dykt upp en massa att sätta tangenterna i. Till att börja med måste jag bara ta med ett citat av Sven Wollter. Denne gamle rödgardist kan faktiskt utrycka sig så väl att SR censurerar hans uttalanden.

Orden som P4 censurerade:
”Kan man tänka sig något mera hjärtlöst än för...slaget om tio års höjning av pensionsåldern? Jag blir så förbannad att jag får blodsmak i munnen. När man äntligen får chansen till ett nytt liv, som man knegat för i alla sina dar, ja då skall man bli snodd på det för att dom som sitter på stålarna inte vill lyfta på rumpan och släppa till vad som behövs, medan ungt folk får vänta i evigheter på en chans i arbetslivet.
Ett enda liv har vi, en enda kort stund på jorden, och då skall några småljugande äggskallar komma och försöka bestjäla oss på det viktigaste vi har när hösten tonar in. Vår tid. Vår dyrbara tid i ålderdomens frihet. Men det är helt i stil med gamla traditioner från det hållet.”

Oavsett vilken politisk åsikt man än må ha. Så har karln en massa poäng i detta. Min privata åsikt är att man borde gå att det andra hållet och sänka pensionsåldern. 60 kanske vore lämpligt i dagsläget. Bara för att släppa fram alla yngre förmågor som står där utan något arbete.

Sedan har vi då den fantastiska kommunstyrelsen där jag bor. Skev ett inlägg förra veckan om ett kraftverk som skulle moderniseras och effektiviseras. En andra och tredje generationens älvräddare grävde genast upp stridsflaggan. Nu har kommunen tagit beslutet att riva kraftverket. Snacka om virrpannor! Energi måste vi ju liksom ha i dagens samhälle. Heller hur! Men vi ska inte ha kärnkraft, vindkraft heller vattenkraft. Kol är bara att glömma. Då börjar man undra vad i helvete ska vi ha för något? På något vis så känns det ganska tryggt att vi satsade på ved när vi renoverade torpet. Så här sitter vi inte fast liksom. Dags att ta itu med jordkällaren till sommaren. Ifall man blir utan el. Möjligen kan det vara så att kommunen har en plan. Man gör en arbetsmarknadspolitisk åtgärd av allt. Alla som befinner sig i FAS3 blir urfasade och sedan in fasade i något som kommer att kommer att kallas Tre FAS. Modellen är enkel. Några gigantiska hamsterhjul placeras ut med jämna mellanrum. Dessa är kopplade till stora generatorer, Alla i Tre FAS får gå i dom. Åtta timmar i stöten och Tre skift. Gå och gå förresten.  Blir nog mera lätt jogging.
Dessa Tre FAS människor kommer att bli magra och se ut som vinthundar. Eftersom ersättningen inte blir högre än i FAS3 så har dom knappt råd att äta sig mätta. Däremot så kommer dom att vara i så god fysik form att dom i princip aldrig kommer att bli sjuka. Måste tillstå att idéen är lysande. Man utvinner i princip gratis energi och säljer den sedan enligt gällande tariffer.
Så man får väl bara konstatera att I denna kommun är ingenting omöjligt! 

Vår och sol

  Så kom den då. Värmen! Tätt följt utav regn. Gumman Tö på högvarv. Alternativt självmedicinering. Det ät här och nu som gäller. Knappt had...