fredag 1 februari 2013

Fredag!

Fredag! Smaka på ordet. Liksom något magiskt över det. Måndag har liksom inte alls samma smak. Just denna dags fredag känns riktigt hyfsad. Tar trappan nu utan ett enda pip. Fortfarande lite problem med att ta sig upp från sittande till stående. Då protestera knäet. Allt har liksom inte lagt sig till rätta än. Skall ta samma korta promenad i dag med. Träning lär ska vara bra.
Dagens stora överraskning är att den gamle rockräven Elliot Murphy ska spela i Bollnäs. Hade det varit första april hade jag å det bestämdaste avfärdat det som ett aprilskämt. Nu är det ju faktiskt sant. Så under dagen får man forska över hur man kommer åt en biljett. Elliot Murphy? Vem är det?  Funderar nog många. Jo en liten doldis i musikvärlden. Från början var det inte riktigt så. Karln skivdebuterade samtidigt som en viss Bruce Springsteen. Kritikerna skrev att Elliot Murphy var den nya stora artisten. Den där Springsteen hade i deras öron inte alls samma kvalitéer. Så här med facit på hand vet vi alla hur det blev. Sist jag såg Murphy på svensk mark var tidigt 80-tal. Något nöjesprogram. Ensam akustisk gitarr framförde han sina då stora låtar. You never know what your in for och Rockballad. Dessa låtar gör han live än idag. Om man har Spotify så kan man lyssna på dessa. Framförandet har ändrats sig när jag jämför med de vinyl er som finns i min samling.   Så Ni som kan ge detta evenemang en chans.
Nu sitter säkert flera och väntar på att jag ska börja hacka på något. Men tji fick Ni! Hackat färdig denna vecka. Med reservation för eventuellt oförutsägbara händelser.
Så tar några dagar till av leda och kurerar mig inför kommande vecka. Gäller att vara i god fysisk form inför kommande prövningar. Så Elliot Murphy & Residents får nog bli årets kulturinsupning. Sedan ett och annat evenemang med lokala förmågor som det så vackert heter.

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...