torsdag 31 januari 2013

Vägar och annat

Dags för dagens inlägg från Torpet! Så här lite trevande efter att ha ögnat dagens lokala nyheter så är det bara den politiska sandlådan som känns intressant. Nu tänker jag spara med att hacka på de lokala politikerna tills jag har tillräckligt med fakta i bagaget. Sådana inlägg får liksom inte bli fel. Så lugn bara lugn det kommer. Till dess så kan alla eventuella lokala politiker dricka sitt kaffe eller äta sin frukost utan att sätta i halsen.
Rehabiliteringen av mina töjda ledband går bra. Tog mig ner och upp genom trappan idag utan vara sig aj eller oj. Lite ställt och spänt känns det fortfarande. Så enligt  husmedicus ordination så kommer jag att ta en kortare promenad idag. Bara för att kolla läget. Bra läkkött i gubben! Alternativet heter envishet.
En annan intressant artikel i dagens lokala drake. Är den om gång och cykelvägen i Hybo. Eftersom jag har viss erfarenhet av vägar och vissa människors beteende när deras invanda mönster ändras. Så kändes den artikeln riktigt skoj. En enkel lösning så här omg. Sätt betongsuggor med jämna mellanrum efter den. Gång och cykeltrafikanter tar sig igenom. Medans den notoriske bilisten får vissa problem.
Dessa betongsuggor är tyvärr väldigt enkla att flytta på. En enkel manöver med t.ex ett medhavt spett (ett sånt har alla i bilen!?) så har man genast en genomfart igen. Vissa bilister har liksom spett, bultsax etc som standard verktygsutrustning i sin bil. Den kan ju gå sönder. Sedan står man inte handfallen när eventuella hinder som betongsuggor, låsta vägbommar med mera dyker upp på ens färdväg.
Uppfinningsrikedomen hos dessa bilister är oändlig. Tyvärr tycker jag att den används på fel sätt. Deras verbala uttryck ska vi inte nämna i detta sammanhang. Gör sig liksom inte i skift.
Uppfinningsrikedomen kan spänna sig över dessa områden. Man har absolut rätt för här åkte redan gamle kungen (valfritt namn) på sin Eriksgata år (valfritt) Kollar man fakta så kan det vara sant. Problemet är bara att det var så länge sen att det fanns inget alternativ och resan skedde med häst och vagn.
Man klipper hänglåset och vet inget om det. Måste ha varit den där Stockholmsregistrerade skåpbilen som mystiskt passerade förra veckan.
Kär in i bommen med traktor. Bevisligen efter som det är typiska traktorspår i snön. Sedan efter att ha blivit anmäld så trampar man kring i dessa och påstår att man sett en jeep göra detta.
Listan kan göras ännu längre. På något vis speglar detta också den politiska sandlådan. Ämnet kan göras valfritt. Ock som sagt var så återkommer jag om det politiska klimatet i kommunen inom sinom tid. Till dess så ska jag och mitt ledband fortsätta rehabiliteringen.  Här skall banne mig en envis gubbe tillbaka till jobbet på måndag. Inga fyra till sex veckors rehab här inte.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...